Home » Administratie » Primăria Vaslui pregătește de urgență un spațiu pentru amplasarea unui aparat de testare pentru COVID-19

Primăria Vaslui pregătește de urgență un spațiu pentru amplasarea unui aparat de testare pentru COVID-19

Direcția de Sănătate Publică Vaslui a solicitat Consiliului Local (CL) să îi pună la dispoziție un spațiu în vederea amplasării unui nou aparat de testare și diagnosticare pentru coronavirus. Ministerul Sănătății va transmite la nivel local termenul până la care aparatura va fi livrată în teritoriu și, în paralel, CL Vaslui va pregăti un spațiu corespunzător pentru desfășurarea acestei activități.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că a fost identificat acest spațiu în Zona Gării, la Blocul nr. 350, unde înainte au funcționat mai multe cabinete medicale.

”Situația în întreaga țară un este bună în ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus. Noi am găsit această locație unde să fie amplasat aparatul. Rămâne ca directorul economic al primăriei să identifice și să redistribuie de pe o poziție bugetară suma de 300.000 de lei pentru amenajarea foarte urgentă a acestui spațiu, iar Ministerul Sănătății să trimită laboratorul respectiv. Cred că este un lucru deosebit de important pentru municipiul nostru să mărim capacitatea de testare, pentru că așa cum știți cel de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui un mai face față”, a spus Vasile Pavăl.

La data de 30 iulie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Vaslui, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, se prezenta astfel: 607 cazuri confirmate cu noul coronavirus (253 de persoane internate în spital, decedate 26 de persoane, 177 de persoane vindecate și  151 de persoane pozitive la domiciliu).

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*