Home » Local » 17 tineri vasluieni au fost aduși de pe litoral direct la Spitalul din Bârlad. 8 tineri prezintă simptome de COVID-19

17 tineri vasluieni au fost aduși de pe litoral direct la Spitalul din Bârlad. 8 tineri prezintă simptome de COVID-19

Un grup de tineri din județul Vaslui este în atenția autorităților sanitare, deoarece au fost identificați ca purtători ai virusului COVID-19. La sfârșitul săptămânii trecute, o tânără care și-a sărbătorit majoratul a plecat la mare cu mai mulți prieteni, deși a fost confirmată pozitiv. În momentul când au plecat la Costinești, mai mulți tineri cu vârsta între 16 și 18 ani prezentau simptome specifice coronavirusului. Tânăra a primit rezultatul pozitiv la COVID-19 în timp ce se distra la mare. Adolescenta și-a anunțat imediat părinții și, pentru ca tinerii să se întoracă acasă, le-a fost pus la dispoziție un microbuz al ISU Vaslui.

Mihaela Vlada, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, a precizat că 17 adolescenţi au fost aduşi la Spitalul din Bârlad noaptea trecută şi au fost internați și alţi 13 vor ajunge în cursul zilei de astăzi.

”DSP Vaslui desfășoară o anchetă epidemiologică în care avem aproximativ 45 de contacți ai unui caz pozitiv în urma desfășurării unui majorat. Cazul pozitiv este în supraveghere și se desfășoară ancheta epidemiologică în jurul acestui caz. O parte dintre participanții la majorat s-au deplasat pe litoral în trei grupuri”, a spus Mihaela Vlada.

Din cei 17 tineri internați, opt prezintă simptome sugestive de infecție cu SARS Cov2. Pacienții au fost internați ca și suspecți de coronavirus, au fost testați, s-au recoltat probe biologice și au efectuat radiografii toracice. În funcție de rezultatul testelor, se va decide dacă este necesară începerea terapiei sau vor putea pleca acasă sub supraveghere.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*