Home » Local » Veste proastă pentru copii. Pista de role din municipiul Vaslui rămâne închisă din cauza COVID-19

Veste proastă pentru copii. Pista de role din municipiul Vaslui rămâne închisă din cauza COVID-19

Pista pentru skateboarding și role din municipiul Vaslui rămâne închisă din cauza pandemiei de coronavirus. Deși investiția a fost finalizată la sfârșitul anului trecut, copiii nu au avut acces în acest parc. Dragoș Cazacu, viceprimarul municipiului Vaslui, a spus că pandemia de COVID-19 obligă autoritățile locale să țină închise locurile de joacă, pentru protecția copiilor și cetățenilor din oraș.

”Acest lucru este valabil și pentru pista de role. Știm cu toții că toată lumea cere redeschiderea, dar din cauza măsurilor impuse de autoritățile centrale nu putem să luăm această decizie. Toate aceste măsuri sunt luate pentru protecția sănătății copiilor și cetățenilor din municipiu. Cu toții suntem doritori să le redeschidem, din păcate traversăm o etapă dificilă. Sperăm să trecem cu bine de această perioadă și să ne bucurăm de toate obiectivele. Este o situație cidată. Avem parcul închis, dar zeci de copii se joacă în mijlocul străzii. Încercăm cu toate mijloacele să îi protejăm”, a precizat Dragoș Cazacu.

La prima licitație publică organizată în anul 2018 pentru realizarea investiției nu s-a prezentat nicio firmă, iar pentru adjudecarea lucrărilor la proiect municipalitatea a organizat încă o licitație. A doua licitație a fost câștigată de SC Consprest SA Vaslui, iar din cursul lunii septembrie 2018 s-au început lucrările la parcul pentru role .

Pista s-a construit în zona Teatrului de Vară, lângă sala de sport a Liceului Sportiv. Zona special amenajată este asemenea unui traseu prevăzut cu rampe și obstacole specifice și spații cu diferite grade de dificultate. Conform devizului general întocmit de proiectant, valoarea obiectivului de investiții a fost de 852.397 lei (cu TVA).

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: