Home » Administratie » Consultare publică pentru harta de zgomot a municipiului Vaslui

Consultare publică pentru harta de zgomot a municipiului Vaslui

Primăria Vaslui a inițiat consultarea publică în vederea finalizării planului de acţiune pentru gestionarea zgomotului şi a efectelor acestuia în municipiul reședință de județ. Documente prezentate pentru consultare sunt propunerea planului de acţiune pentru gestionarea zgomotului şi a efectelor acestuia în municipiul Vaslui și harta de zgomot a UAT Vaslui.

Documentele sunt disponibile pe site-ul instituţiei www.primariavaslui.ro, secţiunea Anuţuri & Evenimente începând cu data de 6 august 2020. Termenul-limită de transmitere a propunerilor, sugestiilor şi opiniilor cetățenilor este 16 august 2020, prin email, la adresa pmv@primariavaslui.ro sau depunere la Registratura instituţiei, str. Spiru Haret, nr. 2.

Enviro Consult a fost contractată de municipiului Vaslui pentru realizarea unui studiu de evaluare a nivelului de zgomot și elaborare hărți de propagare a zgomotului și a planului de acțiune pentru reducerea zgomotului în municipiul Vaslui. Pentru aceasta s-au realizat următoarele etape: s-a realizat harta de zgomot pentru municipiul Vaslui și planul de acțiune pentru reducerea zgomotului pentru anul de referință 2018; s-au cules datele oficiale privind distribuția populației, datele geospațiale pentru municipiul Vaslui; s-a realizat modelul acustic și s-au efectuat calculele acustice potrivit standardelor în vigoare obținându-se astfel o reprezentare a dispersiei nivelului de zgomot în oraș.

În cursul anului 2020 s-au realizat determinări ale nivelului acustic prin măsurări efective în teren și s-au comparat valorile măsurate cu valorile calculate în harta de zgomot. S-a realizat planul de acțiune pentru reducerea zgomotului care conține măsuri clare și precise pentru a conduce la un mediu liniștit în municipiul Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: