Home » Administratie » Deputatul Daniel OLTEANU, despre startul pur electoral al construcției centurii Bârlad: «Au venit, s-au pozat, au plecat și au luat și utilajele de pe șantier cu ei!»

Deputatul Daniel OLTEANU, despre startul pur electoral al construcției centurii Bârlad: «Au venit, s-au pozat, au plecat și au luat și utilajele de pe șantier cu ei!»

Deputatul Daniel Olteanu demontează minciunile sfruntate ale primarului Dumitru Boroș și ale actualilor lideri PNL, cu privire la demararea construcției Variantei ocolitoare Bârlad, și cere demisia ministrului Transporturilor, Lucian Bode, pentru înșelătorie.

Olteanu susține că sfidarea bârlădenilor și bătaia de joc la adresa acestora, din partea PNL, au ajuns în etapa de cartonaș roșu, după ce utilajele prezentate „la poză”, săptămâna trecută, pe șantierul inexistent al șoselei de centură, au dispărut.
«Ne-au păcălit!», spune Daniel Olteanu, care solicită reprezentanților din ministerul Transporturilor să facă public costul aferent mobilizării utilajelor spre și de la locul fotografiilor, precum și explicații pentru modul în care este justificată contractual această operațiune.

În plus, deputatul cere în numele tuturor bârlădenilor să fie prezentată dovada plății din buzunarul ministrului Bode și al primarului Dumitru Boroș a facturii aferente circului electoral de la inaugurarea șantierului-fantomă al Variantei Ocolitoare Bârlad.

«Circ, poze și gogoși electorale pe bani publici! Actualii lideri ai PNL n-au aflat nici până acum că minciuna are picioare scurte și cred că bârlădenii pot fi păcăliți cu regii ieftine și șantiere de carton! Au venit, s-au pozat, au plecat și au luat și utilajele cu ei! RUȘINE!
Transformarea unei instituții în agent electoral pentru un primar fără rezultate la expirarea mandatului, arată disperarea actualilor lideri ai PNL, care dau cu piciorul așteptărilor pe care le au bârlădenii sufocați de noxe și de traficul greu, în lipsa variantei de ocolire a municipiului, promisă de zeci de ani.
Să mobilizezi, pe bani publici, o armată întreagă de utilaje pe un șantier-fantomă, numai pentru a asigura decorul într-o fotografie electorală la care participă ministrul Transporturilor, reprezentanții CNAIR și primarul Bârladului, înseamnă nu doar o regie ieftină, ci o uriașă FRAUDĂ DE ÎNCREDERE.
Pentru asta, îi cer demisia ministrului Transporturilor, Lucian Bode, care a înțeles să facă pe impresarul de circ electoral pentru colegul lui, Dumitru Boroș, un primar aflat în criză de proiecte la care să taie panglici și să facă poze.», a spus deputatul Daniel Olteanu.

Acesta a menționat că este descalificant modul în care liderii PNL duc în derizoriu proiecte importante pentru comunități întregi și își fac campanie electorală înșelând așteptările oamenilor de bună-credință.

«Guvernul PNL nu are fonduri pentru majorarea alocațiilor pentru copii și nici pentru majorarea pensiilor, dar are fonduri pentru tunuri fără licitație date în pandemie, de sute de milioane de euro, și are fonduri pentru a aduce utilaje pe inexistentul șantier al Variantei ocolitoare Bârlad, doar pentru a-și face primarul Dumitru Boroș numărul de fotografii electorale.
Pentru modul în care înțeleg unii să folosească bugetul public, mimând începerea lucrărilor pe Varianta ocolitoare Bârlad, scuzele și demisia de onoare reprezintă gesturi de minimă demnitate!», a transmis deputatul Olteanu.

Toate motivele pentru care ministrul Transporturilor trebuie să își semneze urgent demisia fac obiectul unei interpelări trimise acestuia astăzi, de către Daniel Olteanu, cu privire la faptul că județul Vaslui este tratat în bătaie de joc de către actualul Guvern la capitolul investiții prioritare.

About admin

%d blogeri au apreciat: