Home » Culture » Eveniment de suflet: expoziție fotodocumentară ”Vasluiul – de ieri și de azi”

Eveniment de suflet: expoziție fotodocumentară ”Vasluiul – de ieri și de azi”

În cadrul Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui (15 – 16 august 2020), Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” alături de Consiliul Județean, Primăria și Consiliul Local Vaslui organizează vernisajul expoziției fotodocumentare ”Vasluiul – de ieri și de azi”. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 15august 2020, ora 11.00, pe esplanada muzeului și va fi transmis on-line pe pagina de Facebook a instituției.

”Imaginile din colecția fotodocumentară a muzeului vasluian surprind evoluția urbană a Vasluiului, de la faimoasele clădiri de patrimoniu din secolul al XIX-lea – care au încorporat în zidurile lor noblețea oamenilor locului, la construcțiile rezultate în urma sistematizării orașului din perioada de după 1968 și până la frumoasele construcții de azi, care permit vizitatorilor să-i admire Vasluiului senectutea tradiției și vioiciunea sa culturală”, a spus Laurențiu Chiriac, muzeograf la Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui.

Expoziția dorește să evidențieze comparativ monumentele de arhitectură reprezentative ale Vasluiului, integrate firesc în cadrul cultural și spiritual deosebit al urbei, căci ele au încă elementele necesare unei originalități și a unei autentice valori istorice și artistice. Marca lor stilistică inconfundabilă și raportarea la toate influențele arhitecturale din jur au permis ridicarea unor construcții extrem de sugestive, pline de aură patriarhală moldavă.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: