Home » Administratie » Proiectul de gaze naturale din Hoceni, Crețești, Dimitrie Cantemir și Pădureni a intrat în linie dreaptă

Proiectul de gaze naturale din Hoceni, Crețești, Dimitrie Cantemir și Pădureni a intrat în linie dreaptă

În prezent, sunt în desfășurare mai multe operațiuni în vederea întocmirii studiului de fezabilitate al proiectului. Vasile Țabără, primarul comunei Hoceni, a precizat că se fac o serie de studii topo și geo pentru realizarea documentației.

”Suntem orientați spre a realiza un proiect de aducțiune de gaze în comunele Hoceni, Crețești, Dimitrei Cantemir și Păducreni. Ne-am asociat toate comunele pentru a promova acest proiect. Sperăm că un astfel de obiectiv ambițios și pretențios se va implementa și în comunele noastre, pentru ca locuitorii să beneficieze de gaze. Oamenii ne întreabă despre acest proiect, alții sunt surprinși și neîncrezători. Consider că suntem pe direcția bună și sunt șanse mari ca acest obiectiv să se realizeze”, a spus Vasile Țabără.

La nivelul județului Vaslui a mai fost înființată o altă asociație care are drept obiectiv racordarea unor comunități la rețeaua de gaze naturale. Localitățile care fac parte din asociere sunt Murgeni, Fălciu, Berezeni, Șuletea și Epureni. Ioan Buta, primarul orașului Murgeni, a spus că toate UAT-urile au finalizat și depus documentația pentru branșarea la rețeaua de gaze naturale și au o șansă mare la finanțare.

”Noi ne-am constituit în această asociație cu doi ani în urmă și avem ca principal obiectiv să dezvoltam rețeaua de gaze în localitățile noastre. Am depus toate documentele și așteptăm să se dea drumul la finanțare. Cum noi am depus toată documentația, vom avea prioritate și la finanțare. Transgaz va instala conducta principală de gaze până la Murgeni, iar de acolo UAT-urile din asociație își vor face proiectele proprii de extindere a rețelei”, a precizat Ioan Buta.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: