Home » Culture » Centrul de Informare Europe Direct Vaslui relansează concursul ”Europa Literară”

Centrul de Informare Europe Direct Vaslui relansează concursul ”Europa Literară”

de Dănuț CIOBANU

Toţi cetăţenii domiciliaţi în judeţul Vaslui, care consideră că au talent în domeniul artistic şi sunt pasionaţi de lectură sunt invitați să participe la concursul “Europa Literară”, ediţia a ll-a. 

Obiectivul acestui concurs este creşterea gradului de conştientizare asupra literaturii europene, prin stimularea şi promovarea lecturii în rândul publicului larg al judeţului Vaslui, fiind o continuare a primei ediţii, desfăşurată în primăvara acestui an.

”La fel ca la prima ediţie, şi de această dată, invităm publicul vasluian să ne transmită, până pe 4 septembrie 2020, o fotografie artistică cu o carte ce aparţine unui autor european şi o scurtă descriere/recomandare despre acea carte. Totuşi, diferenţa la această ediţie este că, în competiţie vor fi acceptate doar acele cărţi care aparţin autorilor născuţi în 18 dintre cele 27 state membre UE, state ce nu au fost menţionate în prima ediţie, precum: Austria, Belgia. Bulgaria. Cehia, Cipru. Croaţia, Estonia. Finlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg. Malta. Olanda. Polonia, Slovacia, Slovenia. Suedia. Ungaria”, a precizat Mihaela Dumitraş, ofiţer comunicare la Centrul de Informare Europe Direct Vaslui

Pentru a se înscrie în concurs, persoanele interesate trebuie să transmită fişa de înscriere şi un acord parental, în cazul participanţilor minori, alături de fotografii, pe adresa de e- mail, europedirectvaslui@cjvs.eu, sau pe conturile de socializare, de pe Facebook şi Instagram. Pentru a fi câştigătoare, fotografiile trebuie să fie cât mai creative şi originale, iar descrierea cărţilor să conţină trăirile si sentimentele cititorilor din timpul lecturii, ce i-a impresionat sau marcat pe aceştia la acea carte.

În cadrul competiţiei, vor fi premiate cel puţin 5 persoane, atât prin votul publicului pe paginile noastre de Facebook şi Instagram, precum şi prin analiza juriului, format din reprezentanţii Organizatorilor. Premiile vor consta în diplome şi broşuri pentru toate persoanele înscrise, adeverinţe, precum şi materiale promoţionale unice personalizate cu logo-ul Comisiei Europene în România şi Europe Direct Vaslui, pentru cele mai bune însrieri.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*