Home » Administratie » Transportul public de călători din Huși va fi realizat în totalitate cu autobuze electrice

Transportul public de călători din Huși va fi realizat în totalitate cu autobuze electrice

Autoritățile locale din municipiul Huși investesc 8,8 milioane de euro în Planul de Mobilitate Urbană. Prin intermediul acestui program vor fi achiziționate 10 autobuze electrice, 52 de stații vor fi modernizate, va fi construită o stație de încărcare și un depou care va deservi mijloacele de transport.

De asemenea, în cadrul acestui proiect vor fi modernizate mai multe străzi pe o lungime de circa 3,5 kilometri, vor fi reabilitate trotuarele, va fi înființat un nou traseu al transportului public local pe lângă cele două existente. Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși, a precizat că lucrările la Planul de Mobilitate Urbană a demarat în aceste zile, urmând ca în cursul anului viitor transportul public local să se realizeze cu autobuze electrice.

”În anul viitor , transportul local din Huși va fi în întregime electrificat. Voi încerca să introducem o serie de facilități, să facem și stații de încărcare în oraș pentru a încuraja folosirea autoturismelor electrice, hibride pentru reducerea emisiilor de carbon”, a spus Ioan Ciupilan.

Pe lângă implementarea programului de dezvoltare a transportului local, municipalitatea mai are în vedere și alte priorități investiționale. În primul rând este vorba despe finalizarea programului de modernizare a sistemului de apă și canal, care se desfășoară prin SC Aquavas Vaslui. Autoritățile speră ca programul de apă și canal să fie încheiat până la sfârșitul anului curent.

De asemenea, mai sunt în derulare o serie de investiții finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Astfel, pe străzile unde sunt finalizate lucrările de apă și canal se  realizează lucrările de asfaltare. În funcție de ritmul de lucru al firmei care realizzează proiectul de apă și canal și constructorul care reabilitaează infrastructura, se intenționează ca până la sfârșitul anului toate străzile din municipiu să fie asfaltate.

(Dănuț Ciobanu)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*