Home » Local » Organizația ”Salvați Copiii” Vaslui acordă 100 de tablete pentru elevii nevoiași din zona Negrești

Organizația ”Salvați Copiii” Vaslui acordă 100 de tablete pentru elevii nevoiași din zona Negrești

Organizația ”Salvați Copiii” Filiala Vaslui va distribui gratuit tablete pentru 100 de copii din zona Negrești. În prezent, tabletele au ajuns la sediul organizației, iar informaticienii de la Liceul ”Nicolae Iorga” din Negrești le instalează softurile, după care echipamentele vor fi distribuite beneficiarilor. Odată cu aceste tablete, elevii vor primi și cartele pentru a avea acces la Internet. Vasile Mariciuc, președintele ”Salvați Copiii” Vaslui, a spus că organizația pe care o conduce a fost atentă încă de la înființare în anul 1990 de problemele din educație, la elementele de noutate din acest domeniu.

”În actualul context pandemic, venim în întâmpinarea a 100 de copii care vor primi tablete, pentru a li se facilita accesul la educație, în cazul în care se va menține componenta online din sistemul didactic. Este vorba despre copiii care sunt înscriși în două programe derulate de noi și care au o situație materială modestă. O parte din acești copii au un părinte sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate, iar această lipsă a afecțiunii părintești noi căutăm să o compensăm prin programele și voluntarii noștri”, a spus Vasile Mariciuc.

În ultimii ani, organizația a desfășurat mai multe programe la nivelul județului Vaslui. Până în prezent, au fost aduse la maternitățile din Vaslui și Bârlad incubatoare în valoare totală de 68.000 de euro.

Un alt program al organizației se adresează comunităților defavorizate cu populația romă. Grupul țintă al programului este format din tinerele mame, cărora li se asigură consiliere și acces la asistență medicală prin intermediul medicului de familie.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: