Home » Business » Proiecție optimistă pentru bazarul din Vaslui: una din marile platforme comerciale ale județului

Proiecție optimistă pentru bazarul din Vaslui: una din marile platforme comerciale ale județului

de Dănuț CIOBANU 

Primăria Vaslui are planuri ambițioase cu noul bazar și târgul auto. După ce execuția proiectului va fi finalizată, municipalitatea dorește ca obiectivul să reprezinte una din zonele comerciale cele mai puternice de la nivelul județului. De altfel, în noua locație vor fi derulate și alte activități față de cele existente în bazarul vechi. Pentru 2020, proiectul noului bazar are un buget total de 10.000.000 de lei.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, asigură toți agenții economici care își dezfășoară activitatea în bazar, că vor avea loc în noile hale comerciale.

”În bazarul nou vor fi prinse și alte activități care nu sunt în bazarul vechi, cum ar fi desfacerea obiectelor vechi, magazine specializate pentru produse chimice etc. În noua locație, activitatea curentă va fi structurată altfel. În schimb, le spuneam și celor care își desfășoară activitatea în bazar că vor încăpea toți. Activitatea din bazar va fi un pol de atenție nu numai pentru vasluieni, ci și pentru cei care vor să își desfacă produsele acolo”, a precizat Vasile Pavăl.

Și pentru târgul auto, autoritățile locale au o serie de proiecte care urmează să fie implementate.

”În partea a doua a locației va fi un târg de mașini, unde vom aduna toate autoturismele care sunt acum parcate în diferite locuri printre blocuri cu tăblițe de vânzare. Vor fi obligați să le ducă acolo. Nu va fi gratis, va fi o chirie modică, dar eliberăm locurile dintre blocuri cu mașini expuse la vânzare”, a mai spus Vasile Pavăl.

Buget de 10 milioane de lei pentru bazar

Consiliul Local Vaslui a aprobat repartizarea excedentului bugetului local înregistrat la data de 31 decembrie 2019, care se ridică la suma de 7.822.558 lei. Suma a fost alocată pentru finanţarea cheltuielilor secţiunii de dezvoltare pe anul 2020, prevăzute la capitolul ”Locuințe, servicii și dezvoltare publică”. Astfel, pentru anul curent, proiectul noului bazar are un buget total de 10.000.000 de lei, din care buget local 2020 în sumă de 2.177.441  lei și excedentul pe 2019 în valoare de 7.822.558 lei.

Termenul de finalizare a noului bazar și târgului auto este luna mai 2021. În cadrul ședinței CL Vaslui din luna mai 2019, s-a reactualizat valoarea proiectului care se ridică  la suma de 22.300.000 lei.

În prezent, în actualul bazar își desfășoară activitatea 125 de agenți economici, dotarea fiind formată din mai multe tarabe, spații de depozitare etc.

Ansamblul propus are două funcțiuni de bază: bazarul cu o suprafață de 11.454 metri pătrați (mp) și Târgul Auto cu 7.825 mp. Zona bazar cuprinde cinci hale cu spații de circulație tip culoar, o hală pentru tarabe, 56 tarabe, 4 hale pentru magazine, 64 celule magazin (23,50 mp), 7 celule magazin (18,70 mp), 8 celule magazin (9,00 mp), 4 magazine alimentare (40 mp), Pavilion administrativ, parcare cu 104 locuri pentru clienți. Zona Târgului Auto cuprinde o parcare cu 92 locuri pentru mașini mici și 18 locuri pentru mașini mari și spălătorie auto.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: