Home » Local » Județul Vaslui va avea la Pădureni o tabără modernă pentru copii

Județul Vaslui va avea la Pădureni o tabără modernă pentru copii

Construcția satului de vacanță de la Pădureni va fi finalizată în cel mai scurt timp. În colaborare cu autoritățile locale, Consiliul Județean (CJ) Vaslui a investit peste 2,2 milioane de lei în acest proiect. În tabăra de la Pădureni au fost ridicate 9 căsuțe, fiecare cu câte două camere, care oferă absolut tot confortul hotelier. Capacitatea taberei este de 36 de locuri. Pe lângă spațiile de cazare, în complex au mai fost ridicate o sală de conferințe, cu o capacitate de 60 de locuri, și un spațiu generos de recreere.

Inițiativa conducerii CJ-ului de a spijini construcția taberei de la Pădureni a venit după ce nu s-a reușit preluarea de la Ministerul Tineretului a taberei de la Poiana Căprioarei.

”Ne-am gândit să ridicăm această tabără la Pădureni, o zonă liniștită și cu multe atracții pentru petrecerea timpului liber. Am găsit în administrația locală și un partener serios, care a înțeles importanța acestei investiții, pe care o consider un câștig pentru întreg județul nostru și nu numai”, a spus Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

De asemenea, autoritățile au investit într-o piscină de dimensiuni mari, un muzeu al satului, un parc de agrement, terenuri de sport, echitație, dar și într-o sală de spectacole.

”Ideea sprijinirii acestei investiții a venit de la faptul că în județul Vaslui nu este o tabără pentru copii, care să permită beneficiarilor să petreacă timp frumos în vacanțe. O astfel de tabără ne asigură pe timpul vacanțelor schimburile de copii între județul Vaslui și raioane din Republica Moldova. Pornind de la aceste nevoi, a apărut proiectul de la Pădureni, unde autoritățile locale au inițiat în urmă cu mai mulți ani construirea unui loc de agrement”, a spus Vasile Mariciuc, vicepreședintele CJ Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*