Home » Administratie » Cele 251 de proiecte derulate prin PNDL scot din noroaie localitățile vasluiene

Cele 251 de proiecte derulate prin PNDL scot din noroaie localitățile vasluiene

de Dănuț CIOBANU 

Autoritățile locale din județul Vaslui au început să finalizeze tot mai multe investiții finanțate prin PNDL. În perioada imediat următoare, va fi recepționat un proiect care vizează asfaltarea străzilor din Hoceni și Deleni. În total, județul Vaslui are finanțate prin PNDL 2 un număr de 251 de proiecte, în valoare de 860 milioane lei. În luna iulie 2020, Guvernul a virat județului Vaslui  6.6 milioane de lei, pentru finanțarea proiectelor din PNDL.

Tot mai multe proiectele finanțate prin Programul Național de Investiții Locale (PNDL) 2 din județul Vaslui sunt recepționate de autoritățile locale. În prezent, se apropie de finalizare asfaltarea străzilor din Hoceni și Deleni pe o distanță de 7 kilometri. Vasile Țabără, primarul comunei Hoceni, a spus că modernizarea drumurilor din cele două localități se face cu bani din PNDL 2. În paralel cu acest proiect, autoritățile locale au demarat asfaltarea a 3 kilometri de străzi din localitatea Barboși, acest obiectiv fiind finanțat cu bani de la Compania Națională de Investiții. Cum lucrările la acestă investiție sunt în grafic, se așteaptă ca în maxim două luni de zile lucrările de asfaltare să fie terminate.

”Avem în comună mai multe proiecte în diferite stadii. O parte sunt în pregătire, iar o parte în execuție. Am semnat contractul de finanțare pentru cosntruirea unui cămin și o bibliotecă și suntem aproape de finalizare cu construcția unui nou sediu al primăriei. În localitatea Oțeleni am semnat contractul pentru asfaltarea a 7 kilometri de străzi din interiorul localității. În perioada imediat următoare vom începe lucru și la introducerea aducțiunii de apă în localitățile Șișcani și Tomșa. Avem semnate contractele pentru mai multe proiecte, însă ele nu se pot derula toate deodată”, a spus  Vasile Țabără.

În cursul lunii iulie 2020, județul Vaslui a primit de la bugetul consolidat al statului suma de 6.600.000 lei, pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare din cadrul PNDL. Fondurile au fost majorate ca urmare a lucrărilor suplimentare ce se execută la diverse obiective de investiții.

În total, județul Vaslui a avut declarate eligibile pentru finanțare prin PNDL 2 un număr de 251 de proiecte. Valoarea totală a proiectelor se ridică la suma de 860 milioane de lei. Din numărul total de investiții, Consiliul Județean Vaslui derulează prin PNDL 2 un număr de 17 proiecte, care totalizează suma de 180 milioane de lei. Investițiile din cadrul programului vizează reabilitarea de drumuri județene și comunale, construirea de dispensare, dezvoltarea rețelelor de iluminat public, sisteme de alimentare cu apă și canalizare, reabilitare școli, construirea de creșe și grădinițe.

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*