Home » Local » Criză de apă în localitățile vasluiene. Satele Bălești și Fâstâci sunt aprovizionate cu apă din rezervoare

Criză de apă în localitățile vasluiene. Satele Bălești și Fâstâci sunt aprovizionate cu apă din rezervoare

Seceta prelungită din ultimele luni a lăsat fără apă potabilă unele localități din județul Vaslui. Este și cazul satelor Bălești și Fâstâci din comuna Cozmești, care nu mai au apă în fântâni. Pentru a asigura apa potabilă și cea pentru animale, Primăria Cozmești s-a pregătit din timp cu rezervoare pentru depozitarea apei și transportul acesteia în comunitățile în care este nevoie. O astfel de situația ca în acest an a mai fost în zona Cozmești în perioada 2007-2010, când fenomenul de secetă a fost extrem de puternic.

”Cărăm apa în aceste sate pentru animale și consumul populației. Cele două sate sunt situate pe zone mai înalte, iar atunci când este secetă rămân fără apă. Avem rezorvoare pentru apă pentru animale și rezervoare în care transportăm apa pentru consum. Noi ne legăm la ciușmeaua din Cozmești în fiecare noapte și aduăm peste trei tone de apă, pe care a doua zi o transportăm în cele două localități. Am mai achiziționat un bazin de două tone și acum avem capacitate să ducem cu remorca patru tone de apă din Cozmești în cele două sate. S-a finalizat construcția școlii din Fâstâci și acolo avem forat un puț de unde vom scoate apă”, a spus Hristache Sima, primarul comunei Cozmești.

Apa este transportată în satele Fâstâci și Bălești de câte ori este nevoie. În cazul în care la nivel local cererea de apă nu va putea fi acoperită, autoritățile locale au posibilitatea să apeleze la autoritățile județene pentru a transporta apa cu mașinile de pompieri.

Comuna Cozmești este prinsă în marele program de apă și canal care urmează să fie implementat în UAT-urile de la nivelul județului Vaslui cu finanțare europeană nerambursabilă.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: