Home » Local » Spitalul Județean de Urgență Vaslui își completează personalul pentru lupta cu COVID-19

Spitalul Județean de Urgență Vaslui își completează personalul pentru lupta cu COVID-19

Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui și-a modificat organigrama statul de funcții al personalului pentru a face față mai bine pandmeiei de coronavirus. Printr-o adresă transmisă Consiliului Județean (CJ) Vaslui, instituția de sănătate solicită modificare și completarea structurii organizatorice și a statului de funcții în regim de urgență. Modificarea organigramei constă în suplimentarea numărului total de personal cu trei posturi de registrator medical debutant, în cadrul Serviciului de Internări și Relații cu Publicul.

”Pentru ca Serviciului de Internări și Relații cu Publicul să devină funcțional 24 de ore din 24, este nevoie de 6 registratori medicali, din care 2 vor fi dirijați la cortul din curte – punctul triaj, pentru triajul epidemiologic al cazurilor ce nu reprezintă urgențe”, se arată în referatul la proiectul de hotărâre.

La Secția ATI, din perspectiva acreditarii, este nevoie de un farmacist clinician. Exista un farmacist clinician angajat la Farmacia nr. 3, a cărei activitate va fi suspendată temporar întrucât nu îndeplinește condițiile de acreditare și poate fi mutat pe un post similar la Secția ATI. În acest sens propun transformarea postului vacant de secretar în farmacist specialist. O altă modificare este transformarea postului vacant de medic rezident anul III în asistent medical debutant din cadrul Serviciului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale.

Modificarea organigramei SJU Vaslui este o urgență determinată de aplicarea legislației în vigoare privind acțiunile de realizare a triajului clinico – epidemiologic a pacienților, acțiunile de recoltare a probelor biologice în vederea identificării pacienților infectați cu virusul SARS – CoV – 2, precum și pentru respectarea recomandărilor primite de la Corpul de control al Ministerului Sănătății.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*