Home » Local » DSP-ul va deschide în municipiul Vaslui un laborator pentru testarea COVID-19

DSP-ul va deschide în municipiul Vaslui un laborator pentru testarea COVID-19

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui va amenaja un laborator pentru determinări SARS-COV 2, pentru suplimentarea capacităţii de testare în vederea diagnosticării COVID-19 la nivelul județului. Noul spațiu va fi amenajat în municipiul Vaslui, pe strada Republicii, bl. 350, scara A, parter. În acest sens, Consiliul Local Vaslui va aproba un proiect de hotărâre privind darea în administrare către DSP,
a spaţiului ce aparţine domeniului privat al municipiului Vaslui.

Spaţiul solicitat de către DSP Vaslui nu este folosit de mai mulţi ani, astfel necesitând lucrări de reabilitare pentru redarea funcţionalităţii. Locația are destinaţie de spaţiu pentru cabinete medicale, fiind înscrisă în Cartea Funciară Vaslui cu numărul cadastral 70239-C1-U18 cu o suprafaţă construită de 297 metri pătrați (mp), o suprafaţă utilă de 243 mp şi o cotă teren de 62 mp, valoarea de inventar fiind de 470.847 lei.

”Datorită necesităţii şi importanţei testării populaţiei în vederea determinării îmbolnăvirii, respectiv prevenirii răspândirii virusului, având în vedere intenţia de achiziţionarea a unui aparat Real Time PCR, considerăm oportună şi necesară transmiterea spaţiului mai sus amintit în administrarea DSP Vaslui, în scopul folosirii acestuia ca şi cabinet pentru determinări SARS-COV 2 pentru diagnosticarea COVID-19”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

Potrivit prevederilor hotărârii CL Vaslui nr. 70 din 30 iulie 2020 a fost alocată suma de 300.000 lei pentru amenajarea spaţiului în vederea asigurării funcţionalităţii acestuia conform normelor specifice în vigoare. Lucrările prevăd asigurarea suprafeţelor (pereţilor) lavabile până în tavan, acoperirea pavimentului cu linoleum medical, montarea de uşi cu deschidere automată pentru camerele de lucru a echipamentelor medicale etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: