Home » Administratie » Marius Arcăleanu:  ”În politică am intrat întâmplător”

Marius Arcăleanu:  ”În politică am intrat întâmplător”

Marius Arcăleanu, candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui, are 43 de ani, este căsătorit  și are  o fetiță de nouă ani.  În 2002 a terminat Facultatea de Economie și Gestiune a Producției Agricole și Alimentare din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE)  București.

”Am început de jos. Am lucrat și pe timpul facultăți și pe timpul liceului. Îmi aduc aminte că am lucrat în vacanțe. Pe timpul facultății am lucrat la un magazin, am  lucrat și la un bar. După ce am terminat studiile am avut de luat o decizie destul de… , nu neapărat grea,  dar m-am gândit un pic înainte de a veni în Vaslui. În cele din urmă am decis să mă întorc în Vaslui. Am zis că sunt  vasluian și pot face ceva pentru mine, pentru familia mea”, ne-a spus Marius Arcăleanu.

Arcăleanu și-a început cariera politică în 1996

”În politică am intrat întâmplător. Chiar întâmplător pentru că așa s-a întâmplat. Prima legătura a mea cu politica a fost în 1996. Atunci era Partidul Democrat. Eram reprezentantul partidului la o secție de votare în Bahnari . Am făcut față cu brio. Îmi aduc aminte că am fost lăudat din prima. Și după aceea ușor, ușor am mers în București, unde la fel am abordat și acolo partea  politică pe timpul studenției cu performanțe destul de bune. Nu mă feresc să spun că am fost în echipa câștigătoare al lui Băsescu, în 2000, la Capitală. După aceea am revenit în Vaslui și am zis că nu trebuie să rup legătura cu politica pentru că îmi place și cu ajutorul politicii pot  face lucruri bune”, a mai spus  Arcăleanu.

Revenit în Vaslui, Arcăleanu a lucrat foarte mult în domeniul agriculturii și industriei alimentare. A urcat treptele carierei profesionale, începând cu funcția de economist la Comcereal. Apoi a fost în corpul de control la grupul de firme Racova Com Agro Pam, după care a fost director comercial la ULEROM. Ulterior, în  perioada 2005-2008,  a fost director adjunct la SC Agrocomplex SA Bârlad.

În 2009 a intrat în sistemul public, fiind numit pe criterii politice, director executiv la Casa Județeană de Pensii (CJP)Vaslui. În același timp era și consilier local în municipiul Vaslui.

În 2012 a candidat pentru funcția de primar al municipiului Vaslui, dar a  pierdut la o diferența foarte mare în fața  lui Vasile Pavăl. După alegerile din 2012, Arcăleanu a rămas consilier local.

”Am  candidat la primărie, am rămas consilier local. Am renunțat la funcția de director executiv la CJP Vaslui pentru că așa am considerat că este normal. Puteam rămâne dar așa credeam eu că e bine. Vii odată cu guvernul tău, pleci odată cu guvernul tău”, susține Arcăleanu.

După eșecul din 2012 Marius  Arcăleanu s-a întors  în mediul privat, mai exact s-a reangajat la Comcereal. În paralel a început o afacere pe cont propriu.

În 2016 a candidat din nou pentru funcția de primar al municipiului Vaslui, însă și de această dată a pierdut la scor în fața actualului primar Vasile Pavăl.

În ianuarie 2020  a fost numit, tot pe criterii politice, directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Vaslui, iar acum candidează pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui.

”Va fi o mare mulțumire a mea dacă voi fi președintele Consiliului Județean Vaslui. Știu că politica pentru cei mai mulți  dintre cetățeni este văzută ca ceva rău. Eu vă spun că în mare parte sunt  și eu de acord cu lucrul ăsta. Dar eu sunt unul dintre aceia care luptă din răsputeri ca în  politică să intre  oameni noi care să ducă mesajul mai departe și ușor-ușor și ceilalți cetățeni care privesc din afară să nu mai aibă o percepție atât de negativă vizavi de politică, pentru că în toată lumea, în orice țară există un regim politic. Există putere , există opoziție. Nimic în lumea asta nu se poate face fără politică. Așa că vrem nu vrem, ăștia suntem”, a conchis Marius Arcăleanu.

About Cristian Dima

%d blogeri au apreciat: