Home » Administratie » Primarii așteaptă decizia Inspectoratului Școlar Județean Vaslui pentru deschiderea școlilor

Primarii așteaptă decizia Inspectoratului Școlar Județean Vaslui pentru deschiderea școlilor

Apropierea deschiderii noului an școlar mobilizează autoritățile locale de la nivelul județului Vaslui. Primarii așteaptă o decizie de la guvernanți și de la Inspectoratul Școlar Județean Vaslui pentru a ști cu exactitate ce măsuri de prevenție vor fi adoptate împotriva coronavirusului. Vasile Țabără, primarul comunei Hoceni, a spus că vor fi luate toate măsurile de securitate sanitară la nivel local, astfel încât anul școlar să se desfășoare în fără probleme.

”Vom lua toate măsurile pentru a desfășura activitatea școlară în bune condiții. În acest sens, noi ne-am gândit la elevii din clasa a VIII-a și le-am cumpărat tablete. Aceste echipamente vor fi folosite ca manualele. La începutul anului  școlar primești tableta, la sfârșitul anului școlar lași tableta  la școală pentru generația viitoare”, a precizat Vasile Țabără.

Primăria Hoceni a achiziționat 23 de tablete pentru copiii care au promovat în clasa a VIII-a. Demn de remarcat este faptul că banii cu care au fost cumpărate tabletele provin din economiile care au fost făcute la bugetul local, prin anularea organizării zilei comunei. Cum criza de sănătate a luat amploare, inclusiv la nivelul județului Vaslui, autoritățile au decis ca acest moment să fie marcat mult mai discret comparativ cu anii trecuți.

”În prima duminică din luna august, conform tradiției, era o mare sărbătoare în comuna noastră. Se adunau fiii comunei, veneau din străinătate multe persoane și organizam o sărbătoare mare care se întindea pe durata unei zile. Din păcate, anul acesta în prima duminică din august au fost activități restrânse pe motivul pandemiei de COVID-19. Noi am vrut să marcăm acest moment, să menținem tradiția, și am organizat câteva activități cu copiii de la școala din comună, care au avut meciuri de fotbal și întreceri cu bicicletele”, a mai spus Vasile Țabără.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: