Home » Administratie » Primăria Vaslui alocă fonduri suplimentare pentru organizarea alegerilor locale

Primăria Vaslui alocă fonduri suplimentare pentru organizarea alegerilor locale

Autoritățile locale de la nivelul județului Vaslui se pregătesc pentru organizarea alegerilor din data de 27 septembrie 2020. Astfel, Consiliul Local Vaslui va adopta în ședința ordinară de astăzi un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local – etapa august 2020. Potrivit acestui proiect, vor fi suplimentate alocațiile bugetare pentru bunuri și servicii la capitolul autorități publice și activități extrene cu suma de 100.000 de lei. În acest fel, de la un buget prevăzut de 120.000 de lei, bugetul la acest capitol de cheltuieli crește la 220.000 de lei.

”Se impune suplimentarea creditelor bugetare pentru susţinerea cheltuielilor necesare pregătirii şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor locale din anul 2020, în conformitate cu HG nr. 578/2020 privind stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor locale din anul 2020”, se arată în proiectul de hotărâre.

Parlamentul României a dezbătut și adoptat în cursul lunii iulie 2020, în regim de urgenţă, proiectul de lege care stabilește datei alegerilor locale. Legea prevede ca data desfăşurării alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se stabileşte în ziua de duminică, 27 septembrie 2020, pentru consiliile locale ale comunelor, ale oraşelor, ale municipiilor şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, precum şi pentru primari, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, precum şi pentru primarul general al municipiului Bucureşti, consiliile judeţene, precum şi pentru preşedinţii consiliilor judeţene.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: