Home » Administratie » Primăria Vaslui va achiziționa pentru unitățile școlare 2.600 de tablete și 1,5 milioane măști de protecție

Primăria Vaslui va achiziționa pentru unitățile școlare 2.600 de tablete și 1,5 milioane măști de protecție

de Dănuț CIOBANU 

Consiliul Local Vaslui a aprobat achiziționarea unui număr de 2.600 tablete pentru uz şcolar cu acces la Internet, suma estimatӑ pentru achiziţie fiind de 2.600.000 lei. De asemenea, s-a dat undă verde pentru achiziționarea unui numӑr de 1.500.000 mӑşti de protecție, suma estimatӑ pentru achiziţie fiind de 1.500.000 lei. Sumele necesare pentru aceste echipamente provind din fonduri europene.

Consiliul Local (CL) Vaslui a aprobat în unanimitate planul de măsuri necesare desfăşurării în condiţii de prevenţie a activităţilor didactice aferente anului şcolar 2020/2021, în contextul riscului de infecţie cu coronavirus SARS-CoV-2. Conform planului de măsuri, unităţile de învăţământ preuniversitar de stat au în responsabilitate utilizarea dispozitivelor/echipamentelor electronice, sens în care încheie cu reprezentanţii legali/tutorii elevilor procese verbale de predare – primire prin care se asigură de utilizarea echipamentelor/dispozitivelor electronice în condiţii de siguranţă pentru evitarea sustragerii/degradării acestora înainte de data expirării duratei normale de utilizare.

Săptămâna trecută a fost publicată OUG nr. 144 prin care se acordă posibilitatea autorităților loacale să întocmească documentații, în vederea atragerii de fonduri pentru școli pentru achiziția de tablete, măști și alte materiale igienico-sanitare.

”Am preluat acest act normativ și am solicitat școlilor un necesar de tablete și alte materiale. Sumele necesare pentru achiziție vor fi trase din zona Ministerului Fondurilor Europene. În buget va fi modificat capitolul la atragerea fondurilor europene. Facem aceste demersuri pentru a ne pregăti pentru desfășurarea achizițiilor publice. Pentru tablete, așteptam ca Ministerul Educației să transmită caracteristicile tehnice ce trebuie îndeplinite, care vor veni în termen de 30 de zile. Pentru restul materialelor așteptăm ghidul pentru achiziții. Noi ne pregătim și când aceste clarificări vor apărea să putem porni imediat la drum. Să ne pregătim pentru ca anul școlar să înceapă în condiții normale”, a precizat Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Finanţarea achiziţiei echipamentelor IT mobile de tip tabletă pentru uz şcolar, se acordă prin granturi din fonduri externe nerambursabile, în limita unei valori de 200 euro/tabletă pentru uz şcolar, echivalentul în lei la data efectuării achiziţiilor, suma estimată pentru achiziţie fiind de 2.600.000 lei. Sumele aferente achiziţiei echipamentelor IT mobile necesare desfăşurării activităţii didactice în mediul on – line, sunt considerate eligibile pentru decontare din fonduri externe nerambursabile alocate prin Programul Operaţional Competitivitate 2014 – 2020.

Cheltuielile cu achiziţia de echipamente de protecţie medicală, respectiv măşti de protecţie sunt considerate eligibile pentru decontare din fonduri externe nerambursabile alocate în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, suma estimată pentru efectuarea acestei achiziţii fiind de 1.500.000 lei.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*