Home » Local » Laboratorul pentru testarea COVID-19 nu funcționează. Primăria Vaslui a investit 300.000 de lei pentru amenajarea locației

Laboratorul pentru testarea COVID-19 nu funcționează. Primăria Vaslui a investit 300.000 de lei pentru amenajarea locației

Laboratorul pentru testarea COVID-19 din municipiul Vaslui nu funcționează nici la această dată. Deși Primăria Vaslui a investit 300.000 de lei pentru amenajarea acestei locații, laboratorul nu are autorizațiile necesare de la Ministerul Sănătății pentru a testa pacienții.

”Trebuia să avem până acum acest laborator. În luna iulie 2020 am făcut rectificare bugetară și am prevăzut 300.000 de lei pentru amenajarea unui spațiu în zona Gării, să se deschidă acest laborator pentru teste. Acum două săptămâni am făcut o vizită acolo, pe afară e totul luminos și frumos. Înăuntru nu se întâmplă însă nimic, nu s-a făcut o analiză. De ce nu avem laboratorul funcțional?! Am băgat bani acolo degeaba, de pomană. Poate facem o cerere să ne dea Guvernul banii înapoi”, a spus Sorin Radu, consilier ALDE în cadrul Consiliului Local Vaslui.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a răspuns că toată documentație pentru deschiderea laboratorului este transmisă la Ministerul Sănătății.

”Să sperăm ca va fi utilizat laboratorul în scopul pentru care a fost făcut. Am dat tot sprijinul, documentele necesare, dar în această decizie de deschidere nu pot interveni decât cu o scrisoare”, a punctat Pavăl.

Laboratorul este situat pe strada Republicii, bl. 350, scara A, parter. Lucrările de amenajare au prevăzut asigurarea suprafeţelor (pereţilor) lavabile până în tavan, acoperirea pavimentului cu linoleum medical, montarea de uşi cu deschidere automată pentru camerele de lucru a echipamentelor medicale etc.

Locația are destinaţie de spaţiu pentru cabinete medicale, fiind înscrisă în Cartea Funciară Vaslui cu numărul cadastral 70239-C1-U18 cu o suprafaţă construită de 297 metri pătrați (mp), o suprafaţă utilă de 243 mp şi o cotă teren de 62 mp, valoarea de inventar fiind de 470.847 lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*