Home » Arts » Un elev din Bârlad a câștigat Trofeul Festivalului Național „Tonomatul Muzical”, de la Slobozia

Un elev din Bârlad a câștigat Trofeul Festivalului Național „Tonomatul Muzical”, de la Slobozia

Un nou trofeu câștigat de Școala de Canto „Soul Music Art” din Bârlad. Răzvan Popa, elev al acestei școli, s-a întors sâmbăta, 30 ianuarie, cu Trofeul Festivalului Național de Muzică Pop pentru Copii și Adolescenți „Tonomatul Muzical” de la Slobozia.

Aflat la prima ediție, festivalul a adunat peste 150 de copii și adolescenți talentați, dar trofeul a fost câștigat de Răzvan Popa. Acesta a fost singurul băiat care a concurat la categoria 13 ani și a reușit sa convingă juriul că este și cel mai bun din concurs.

Din juriu au făcut parte și Luminița Anghel dar și Nico, aceasta fiind președinta juriului. Ambele artiste au rămas impresionate de prestația lui Răzvan și l-au încurajat să meargă mai departe pe acest drum.

„Ma bucur că am impresionat juriul într-atât încât sa îmi ofere Trofeul Festivalului <<Tonomatul Muzical>>. Am avut în categoria mea de vârstă concurente numai fete, foarte bine pregătite, participante la multe concursuri, inclusiv la Next Star. Nivelul concurenților a fost unul ridicat. Sunt fericit că am putut să mă concentrez și să fiu în formă, astfel încât să dovedesc tot ceea ce am învățat la Școala de Canto. Pe 30 ianuarie a fost o seară de foc, alături de profesorii mei, fără de care nu as fi ajuns aici. Piesa artistei Lady Gaga, <<I’ll never love again>>, pe care am interpretat-o în concurs, mi-a purtat noroc. Juriul, în special Nico și Luminița Anghel, m-au felicitat, mi-au spus că am talent și că e bine să merg în continuare pe această cale a muzicii. Mi-au recomandat să particip la Next Star, să continui să mă pregătesc pentru a dobândi experiență și a mă perfecționa vocal. Am să le urmez sfatul.”, ne-a declarat Răzvan Popa.

Acesta a precizat că a trecut deja de selecția pentru Next Star și așteaptă acum să fie chemat la filmări.În palmaresul său, Răzvan Popa are la vârsta de 14 ani, pe care o va împlini în aprilie, un număr impresionant de premii și trofee. Cel mai important trofeu i se pare cel obținut la concursul „Mărul de Aur” de la Galați. Asta pentru că numărul concurenților a fost de peste 280, iar calitatea interpretativă a acestora, foarte înaltă.

Trofeul câștigat sâmbătă la Slobozia este încă o recunoaștere a muncii de la clasa de canto.

Răzvan Popa și Dragoș Gheorghiu

„Răzvan este unul dintre copiii care promit. A primit numai note de zece și pentru a se acorda trofeul, a fost nevoie, pentru departajarea concurenților cu linii de zece, de interpretarea acapella a unei strofe și a unui refren. Răzvan a interpretat ireproșabil acapella, așa ca a fost alesul festivalului. Ne mândrim cu astfel de copii talentați și rezultatele obținute la concursuri ne dau puterea și nouă profesorilor de a merge mai departe, chiar și în aceasta perioadă prelungită de pandemie.”, ne-a declarat Dragoș Gheorghiu. 

Elevii Școlii de Canto „Soul Music Art” s-au întors de la acest festival cu 34 de premii I, II și III. Prima ediție a Festivalului „Tonomatul Muzical” – Slobozia 2021 s-a desfășurat în incinta Casei de Cultură, în condiții impuse de pandemie. Spectatorii au fost părinții concurenților, iar pentru a se evita aglomerația, interpreții au fost premiați după fiecare categorie de vârstă. (M. N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*