Home » Local » CL Vaslui ar putea reduce viteza de circulație la 50 kilometri/oră în zona magazinelor Dedeman și Lidl

CL Vaslui ar putea reduce viteza de circulație la 50 kilometri/oră în zona magazinelor Dedeman și Lidl

Circulația din zona marilor magazine Dedeman și Lidl de la intrarea în municipiul Vaslui este extrem de periculoasă pentru participanții la trafic. Sorin Radu, consilier ALDE în cadrul Consiliului Local (CL) Vaslui, a cerut municipalității să adopte o serie de măsuri cu privire la circulație, deoarece acolo s-au înregistrat numeroase accidente rutiere.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a răspuns că este înființată o comisie specială care se ocupă de circulația rutieră și va transmite acestei entități să dezbată această problemă.

”În zona respectivă se circulă cu o viteză de 70 kilometri/oră. Poate vom interveni cu o hotărâre a Consiliului Local și să reducem viteza la 50 kilometri/oră pe porțiunea respectivă, să evităm accidentele în zonă. Varianta Decebal se va moderniza, iar ieșirile de la Dedeman și Lidl sunt o problemă care se acutizează”, a spus Vasile Pavăl.

Începând din luna octombrie 2018, o comisie constituită în cadrul Primăriei Vaslui a lucrat la un raport privind fluidizarea traficului și siguranța circulației. Raportul întocmit în urma verificărilor din teren a fost supus dezbaterii publice, cetățenii orașului având posibilitatea de a formula sugestii și de a expune opinii cu privire la problemele de circulație.

Un punct important abordat de comisia de fluidizare a traficului este cea legată de restricționarea accesului în anumite intervale orare pentru autovehiculele care aparțin școlilor de șoferi, și prestatorilor de servicii de salubritate.

Studiul de trafic arată că aglomerările în trafic la nivelul municipiului Vaslui se produc în intervalele orare 7.00 – 9.00, respectiv 15.00 – 17.00, în zilele lucrătoare. Străzile cele mai aglomerate sunt Ștefan cel Mare, între sensurile giratorii „ICIL” – „Crucea Gării” – „Vasflor” și retur; Victoriei – Nicolae Iorga – Alecu Donici – Traian – Republicii și retur.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*