Home » Business » Efectele pandemiei, resimțite din plin de rulmentiștii bârlădeni

Efectele pandemiei, resimțite din plin de rulmentiștii bârlădeni

Se lucrează cu program redus la SC Rulmenți SA Bârlad și cu salarii diminuate simțitor. Până în luna iulie a acestui an, 50% dintre angajații societății vor lucra doar câte patru ore pe zi, pe baza programului Kurzarbeit. Cele patru ore sunt plătite de angajator, iar 75% din celelalte patru ore sunt plătite de stat.

Cealaltă jumătate dintre salariații de la SC Rulmenți SA lucrează cu program normal, deoarece există comenzi ce trebuie onorate. Cei 980 de angajați, câți mai are fabrica,  au lucrat de la începutul pandemiei după alte două programe guvernamentale. Primul program a însemnat plata a 75% din partea angajatorului, iar în cazul celui de-al doilea program, aportul angajatorului a fost de 42,5%, restul salariului fiind suportat din bugetul de stat.

Starea de spirit a personalului întreprinderii bârlădene a avut de suferit în această perioadă de pandemie, iar oamenii sunt sceptici în privința viitorului lor ca salariați. Locurile lor de muncă depind de comenzile ce vor fi contractate și nu știu dacă situația se va îmbunătăți după luna iulie, astfel încât să-și primească salariile întregi.

În luna ianuarie 2020, cât și în iulie anul trecut, angajații SC Rulmenți au beneficiat de majorări salariale, dar, din cauza pandemiei prelungite, au ajuns să primească doar o parte din bani. (M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*