Home » Administratie » Proiectul de apă și canal umple Vasluiul de șanțuri și gropi. Municipalitatea asfaltează în locul constructorului

Proiectul de apă și canal umple Vasluiul de șanțuri și gropi. Municipalitatea asfaltează în locul constructorului

de Dănuț CIOBANU 

Implementarea programului de apă și canal nemulțumește tot mai mulți cetățeni din municipiul Vaslui. După ce lucrările de instalare a conductelor sunt finalizate, constructorul nu mai asfaltează zonele unde carosabilul a fost spart, lucru care îngreunează serios traficul rutier. În unele cazuri, municipalitatea a intervenit și a asfaltat zonele sparte din șantiere, astfel încât să continue realizarea investiției.  

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că în perioada următoare va fi anunțat programul pentru anul 2021, pe ce străzi și pentru ce perioadă vor fi deschise noi șantiere în cadrul proiectului de apă și canal.

” Cât privește repararea străzilor, aici avem și noi ca primărie o mare problemă. Contractul nu este al primăriei, ci SC Aquavas Vaslui are contract cu firma respectivă. Noi emitem autorizațiile de spargere pe termene și obiective. Firma nu își respectă obligațiile și atunci noi suntem cei care luăm în obraz de fiecare dată și am încercat să mai reparăm noi străzile în contul lor, numai ca să trecem de această problemă dificilă. Vom vedea cum vom lucra în continuare, noi săptămânal avem un comandament cu ei”, a spus Vasile Pavăl.

Pentru buna derulare a programului de modernizare a sistemului de apă și canal, în bugetul local pentru anul curent vor fi prevăzute fonduri, pentru că sunt capete de străzi neacoperite de proiect și Primăria Vaslui lucrează la ele ca să fie completate.

În cursul lunii septembrie 2018, SC Aquavas a semnat cu SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara contractul de execuție lucrări ”Rețele de apă și canalizare, stații de pompare, stații pompare apă uzată în Vaslui”. În total, investiițiile din municipiul Vaslui se ridică la suma de 74 milioane de lei fără TVA.

În data de 18 aprilie 2019, SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara a început lucrările din cadrul proiectului în zonele Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc. Însă, cum era de așteptat, criza de muncitori a afectat și acest proiect.

La nivelul municipiului Vaslui, lucrările constau în extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime de 65 kilometri și extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare pe 72 kilometri. Pe lângă orașul Vaslui, lucrările la sistemul de apă și canal vizează și suburbiile Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: