Home » Administratie » Școala din Pogana, reabilitată termic cu bani europeni

Școala din Pogana, reabilitată termic cu bani europeni

Este nevoie de o intervenție urgentă a Primăriei Pogana pentru a asigura încălzirea școlii din comună. Primarul Cristian Spridon este hotărât să demareze un proiect care sa rezolve problema frigului din școală, pentru că, deși clădirea a fost dată în funcțiune în 2004, fiind proiectată încălzirea cu sobe pe bază de lemne, în clase temperatura este foarte scăzută.

Gradul de confort termic nu este unul optim desfășurării orelor, fiind nevoie de repararea acoperișului, deoarece țigla este sărită pe alocuri, fapt care a dus și la apariția infiltrațiilor.

Nefiind o clădire termoizolată, oricât foc s-ar face în sobe, elevii tremură de frig pe timpul iernii. Cristian Spridon, primarul comunei Pogana, și-a propus că anul acesta, cât mai repede cu putință, să acceseze un proiect cu finanțare europeană, pentru ca școala sa fie reabilitată termic.

„Ne preocupăm acum de demersurile ce trebuie făcute înainte de a depune documentele pentru un proiect cu finanțare europeană. Vrem să reabilităm termic școală din Pogana, cu fonduri pe care să le obținem accesând un proiect pe care îl vom depune la Agenția Fondului de Mediu. Ne-am gândit să rezolvăm problema încălzirii școlii cu o instalație sub pardoseală. Am obținut oferte pentru o pompă de căldură din Suedia. Am văzut un sistem similar de încălzire, deosebit de eficient, într-o școală din Botoșani și am considerat că merită să preluăm ideea și pentru Școala din Pogana. Ideea a fost agreată și de consilierii locali, care au adoptat HCL nr. 60/29.12.2020 prin care s-a aprobat ca primarul să facă toate demersurile necesare pentru depunerea proiectului  <<Creșterea eficienței energetice a clădirii Școlii Gimnaziale nr. 1 Pogana, județul Vaslui>>. Valoarea acestuia este de aproximativ 1,5 milioane de lei, contribuția Primăriei fiind de minimum 10%, reprezentând cofinanțarea proiectului.”, ne-a declarat Cristian Spridon.

Primarul comunei Pogana, care are o bogată experiență antreprenorială și în accesarea de fonduri europene, știe că regula de baza este ,,Primul venit, primul servit”. De aceea se grăbește să facă pașii necesari pentru a depune în timp util proiectul, astfel încât să câștige finanțarea. (M.N.)

About admin

%d blogeri au apreciat: