Home » Local » Vasluiul are doar 525 de angajatori cu mai mult de 21 de salariați. În total, sunt active 61.470 contracte de muncă

Vasluiul are doar 525 de angajatori cu mai mult de 21 de salariați. În total, sunt active 61.470 contracte de muncă

Județul Vaslui avea la finalul anului 2020 un total de 6.777 angajatori, din care 519 de angajatori noi au fost înregistrați în cursul anului precedent, De asemenea, un număr de 525 de angajatori aveau mai mult de 21 de salariați. În județul Vaslui sunt înregistrate 198 contracte colective de muncă, din care 53 de contracte au fost înregistrate în cursul anului trecut. Tot la finalul anului 2020, era înregistrate în județ 61.470 contracte individuale de muncă, din care 53.814 pe perioadă nedeterminată și 5.766 pe perioadă determinată. Conform datelor furnizate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui, au fost suspendate 1.768 de contracte, iar la 122 de contracte au fost operate detașări.

”Anul 2020 a fost o perioadă de pandemie cu foarte multe greutăți, foarte multe neîmpliniri, nerealizări economice, sectoare economice întregi afectate cu tot efortul pe care guvernanții l-au depus de a mai ajuta întreprinzătorii. Anul a fost foarte greu. Din această perspectivă mulți au ieșit de pe piață. Vom vedea ce date ne dau cei de la Registrul Copmerțului, cu privire la câte firme s-au închis până la finele lunii decembrie 2020”, a spus Ionel Constantin, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui.

La începutul pandemiei de coronavirus, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România a cerut autorităților să adopte rapid măsuri prin care să îi ajute pe micii întreprinzători să facă față efectelor economice produse de impactul coronavirusului. Oamenii de afaceri au cerut identificarea de soluții simple pentru alocarea de fonduri europene din exercițiul financiar 2014-2020, fonduri care nu au fost cheltuite până la această dată. Este nevoie de a sprijini puternic IMM-urile cu proiecte, pentru ca firmele să aibă capital de lucru și lichidități, pentru a trece mai ușor această perioadă complicată.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: