Home » Administratie » Excedentul bugetar provoacă contre în CJ Vaslui. Liberalii vor să știe cine sunt constructorii care încasează 6 milioane de lei!

Excedentul bugetar provoacă contre în CJ Vaslui. Liberalii vor să știe cine sunt constructorii care încasează 6 milioane de lei!

de Dănuț CIOBANU 

Opoziția din Consiliul Județean Vaslui nu este de acord cu modul în care sunt repartizați banii, înregistrați ca excedent bugetar la sfârșitul anului 2020.  Excedentul bugetar se ridică la 19 milioane de lei, din care CJ-ul a decis direcționarea sumei de  6 milioane de lei pentru plata unor lucrări. Liberalii au susținut că repartizarea banilor nu se face după niște criterii clare și ar fi trebuit să fie cunoscuți constructorii care încasează sumele de bani.

Gheorghe Viziteu, consilier PNL, a precizat că excedentul bugetar pe anul trecut trebuie să fie repartizat pe destinații clare.

”Este cam vag modul în care sunt repartizați banii. În cazul celor 6 milioane de lei, era bine să spuneți care sunt acei constructori care beneficiază de aceste sume importante”, a spus Gheorghe Viziteu.

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a explicat că firmele de construcții au lucrat prin PNDL și sunt plătiți de Guvern, iar respectivii constructori au depus documentele necesare pentru încasarea banilor.

”Să nu mai așteptăm până Guvernul va plăti facturile. Avem de rezolvat o gramadă de probleme. Firmele de construcții și-au dus la îndeplinire contractele, chiar dacă uneori acestea au fost prelungite. Și în viitor se va întâmpla la fel, deoarece vin firme puține la marile investiții”, a spus Buzatu.

Mircea Țuțuianu, directorul Direcției Economice din cadrul CJ Vaslui, a subliniat că a fost primită execuția bugetului pe anul precedent de la Trezorerie, iar excedentul bugetar poate fi repartizat.

”Având în vedere că legea bugetului va întârzia, nu ne putem permite să nu plătim facturi și să preliclităm buna implementare a investițiilor”, a precizat Țuțuianu.

La sfârșitul anului 2020, bugetul local al judeţului Vaslui a înregistrat un excedent în suma de 19.152.344 lei.  Din aceasta sumă, 7.015.461 lei este rezervată pentru efectuarea cheltuielilor ce au fost stabile prin acte normative sau de către finanţatori. Din diferenţa de 12.136.883 lei, CJ Vaslui a deciz utilizarea în acest moment a sumei de 6.000.000 lei pe secţiunea de dezvoltare, pentru plata unor lucrări executate de către constructori, iar restul de 6.136.883,29 lei se va utiliza în funcţie de necesităţile care vor rezulta în momentul întocmirii bugetului local al judeţului pe anul 2021.

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: