Home » Local » ”Cărăuș” de documente false prins la Albița!

”Cărăuș” de documente false prins la Albița!

Un tânăr în vârstă de 35 de ani din Republica Moldova (cu dublă cetățenie româno-moldavă) face obiectul unei anchete a polițiștilor de frontieră vasluieni după ce a fost prins că avea asupra sa mai multe documente false. Totul s-a petrecut pe 3 februarie, în Punctul de Trecere a Frontiere (PTF) Albița, în jurul orei 22.45.

”Bărbatul intenționa să intre în România și se afla la volanul unui ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion și o semiremorcă, înmatriculate în județul Ilfov. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată  din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunse într-un plic aflat în buzunarul interior al hainei lui B.N., şapte documente cu însemnele autorităţilor române: trei cărți de identitate, trei permise de conducere și un certificat de pregătire profesională a conducătorilor auto, având  imprimate date și fotografii ale altor persoane. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind false”, a declarat subcomisar Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

Bărbatul a declaran polițiștilor că a fost contactat în Chișinău de un cetățean moldovean, care l-a rugat să transporte plicul în care se găseau cele şapte documente. Acestea trebuia să le predea unei persoane din România pe care urma să o contacteze telefonic. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: