Home » Administratie » Consilierii liberali avertizează! Promovările salariale de la DGASPC Vaslui trebuie să aibă corespondent în munca prestată

Consilierii liberali avertizează! Promovările salariale de la DGASPC Vaslui trebuie să aibă corespondent în munca prestată

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a aprobat o hotărâre privind reorganizarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui. Printre altele, reorganizarea vizează transformarea unui număr de 2 funcţii publice de execuţie din statul de funcţii al aparatului de specialitate al DAGSPC Vaslui, în vederea numirii funcţionarilor publici de execuţie definitiv.

De asemenea, s-a aprobat transformarea unui număr de 8 funcţii publice de execuţie din statul de funcţii al aparatului de specialitate al DASPC Vaslui, în vederea promovării persoanelor care au susţinut examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut.

Potrivit respectivei hotărâri, s-a adoptat transformarea unui număr de 9 funcţii de execuţie, în regim contractual din statul de funcţii al aparatului de specialitate al DASPC Vaslui, în vederea promovării persoanelor care au susţinut examenele de promovare în gradul/treapta profesională imediat superioară celei deţinute. Totodată s-a aprobat transformarea unui număr de 5 funcţii de execuţie, în regim contractual din statul de funcţii al Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilităţi Vaslui, în vederea promovării persoanelor care au susţinut examenul de promovare în grad/treaptă profesională imediat superioară celei deţinute.

Comentând reorganizarea din cadrul DGASPC Vaslui, Gheorghe Viziteu, consilier județean PNL, a precizat că speră ca aceste avansări să aibă un corespondent în munca prestată de salariații respectivi.

”Potrivit legii, oamenii au dreptul la aceste avansări. Problema este că vor trebui să lucreze la noi parametri profesionali. Sperăm că vor lucra cu toții mai bine”, a spus Viziteu.

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a răspuns că: ”Legal, după un anumit stagiu, salariații au dreptul să promoveze o treaptă de salarizare nouă. Ei sunt obligați să se conformeze fișei postului”, a precizat Buzatu.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*