Home » Local » Șeful piețelor și cimitirelor din Bârlad, în cursa pentru ocuparea fotoliului de manager al Spitalului ”Elena Beldiman”!

Șeful piețelor și cimitirelor din Bârlad, în cursa pentru ocuparea fotoliului de manager al Spitalului ”Elena Beldiman”!

u Mircea Iosipescu susține că încă nu s-a decis dacă se va înscrie sau nu în concurs, termenul limită de depunere a dosarelor fiind 5 februarie.

Șeful Direcției de Administrare a Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor (DAPPC) din cadrul Primăriei Bârlad ar putea ajunge să ocupe fotoliul de manager al Spitalului municipal de urgență ”Elena Beldiman” din localitate.

Conform anunțului publicat pe site-ul spitalului bârlădean, astăzi – 5 februarie (ora 14) – este data limită pentru depunerea dosarelor celor care râvnesc să ocupe fotoliul de manager. În momentul de față, numele cel mai vehiculat este al lui Iosipescu, despre care se spune că ar fi agreat în cercurile ”politichiei” locale, fie ea de dreapta sau de stânga.

Contactat telefonic, actualul șef al DAPPC Bârlad, a adoptat o atitudine circumspectă, fără a infirma sau confirma participarea sa la concurs. Ne-am dorit să aflăm de la el și câteva idei legate de proiectul său managerial pe care intenționează să-l pună în aplicare în eventualitatea în care ar câștiga acest concurs.

”Încă nu m-am înscris. Până mâine (5 februarie, n.r.) mai este timp. Vorbim punctual după ce mă înscriu … dacă mă înscriu…Noaptea e un sfetnic bun!”, a fost răspunsul evaziv al lui Iosipescu.

El se află în fruntea DAPPC Bârlad din aprilie 2019, când a câștigat concursul organizat de primăria locală. Anterior, Iosipescu a lucrat în cadrul Poliției Bârlad, dar și la nivelul Inspectoratului de Poliție al (IPJ) Vaslui până în urmă cu trei ani, când s-a pensionat de pe funcția de șef al Serviciului de Combatere a Infracționalității Economice (SICE).

În momentul de față, spitalul din Bârlad este condus de economist Daniela Borș.

Fotoliul de manager al Spitalului Bârlad, o ”pălărie” prea mare pentru mulți!

Deși ocuparea unui asemenea post se face strict în baza unui concurs, se știe că cel care urmează să se ”cocoațe” trebuie să se bucure și de sprijin politic. Este unul dintre ”ciolanele” cele mai apetisante și râvnite de mulți dintre cei din clientela politică. Dar, în același timp, este unul greu  de ”digerat”, cu o responsabilitate pe măsură, ținând cont de complexitatea și volumul problemelor cu care se confruntă spitalul bârlădean. După fiecare tur de scrutin, postul de manager al spitalului bârlădean a fost una dintre cărțile cele mai jucate de clasa politică locală.

Toți cei care râvnesc la acest post trebuie să-și depună dosarele până vineri, 5 februarie, la ora 14, la Serviciul RUNOS al unității (Resurse Umane, Normare, Organizare și Salarizare). Din stufoasa documentație ce trebuie să alcătuiască dosarul fiecărui candidat, nu trebuie să lipsească, printre altele, proiectul de management. Practic, documentul reprezintă piesa cea mai grea din dosarul fiecărui candidat, căci unica probă a concursului va consta fix în susținerea publică a proiectului de management. Această etapă se va desfășura pe 19 februarie, de la ora 10, în sala de ședințe a spitalului bârlădean. Candidații vor trebuie să-și aleagă o temă de studiu din cele cinci oferite:

  1. a) planificarea şi organizarea serviciilor de sănătate la nivelul spitalului;
  2. b) siguranţa şi satisfacţia pacientului;
  3. c) managementul calităţii serviciilor medicale;
  4. d) managementul resurselor umane;
  5. e) performanţa clinică şi financiară a activităţilor spitalului.

În limita a 20 de pagini, fiecare candidat va trebui să creioneze propriul său plan de de management, iar pentru asta vor avea la dispoziție copii ale bugetului de venituri și cheltuieli aprobat, structura organizatorică și schema de personal a unității sanitare. Mai mult, candidații pot vizita spitalul în data de 19.01.2021 (chiar în ziua concursului) ora 9.00, sub îndrumarea directorului medical, pentru un prim contact cu realitatea spitalului bârlădean. De asemeni, proiectele de management ale candidaților vor putea fi studiate pe pagina de internet a spitalului, cu începere de pe 12 februarie, ora 14. Rezultatele concursului vor fi afișate la sediul spitalului bârlădean, precum și pe site-ul unității, în ziua de 22 februarie, ora 14. În termen de 24 de ore de la afișarea rezultatelor, se vor pute depune contestațiile, iar în urma analizării acestora, rezultatele finale vor fi anunțate pe 24 februarie. După care, pe 3 martie, ultimul cuvânt îl va avea primarul Bârladului, Dumitru Boroș. Acesta va primi de la consiliul de administrație al spitalului procesul verbal cu rezultatele concursului și va trebui să emită decizia de validare a concursului.

 

About Razvan Calin

One comment

  1. apropo de TOTI cetatenii orasului tb sa plateasca taxa de cimitir??? sau gunoiul pe un AN INTREG????????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*