Home » Administratie » Șefii CJ Vaslui, sfătuiți de liberali să renunțe la concediul de odihnă pe anul trecut

Șefii CJ Vaslui, sfătuiți de liberali să renunțe la concediul de odihnă pe anul trecut

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a votat o hotărâre privind aprobarea efectuării concediului de odihnă restant, aferent anului 2020, de
către persoanele cu funcţii de demnitate publică din conducerea instituției, în cursul anului 2021. Astfel, s-a aprobat efectuarea concediului de odihnă restant, aferent anului 2020, în cursul anului 2021, de către: Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui – 5 zile lucrătoare; Ciprian Trifan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vaslui – 5 zile lucrătoare; Dan Marian Dan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vaslui – 5 zile lucrătoare.

În timpul dezbaterilor pe marginea proiectului de hotărâre, Liviu Iacob, consilier PNL, a precizat că nu ar mai fi fost interesat pentru 5 zile de concediu de odihnă, dacă ar fi fost în locul șefilor de la CJ Vaslui.

”Am văzut că în proiectul de hotărâre se face vorbire de condiții excepționale, pentru care se aprobă efectuarea concediului de odihnă din anul trecut, în anul acesta. Nu am reușit în comisii să aflăm despre aceste situații de care vorbește legea. Am discutat cu Ciprian Trifan, au fost niște generalități, dar nu am înțeles care au fost acele situații excepționale. Trebuie specificate aceste situații. Cei care au solicitat aceste zile să precizeze că a fost la deszăpezire și nu și-a făcut concediul! Pentru 5 zile, nu m-aș fi uitat la ele. Ajungem cu niște teme la ședințele CJ!”, a spus Liviu Iacob.

Dumitru Buzatu a răspuns că, la rigoare, persoanele respective, dacă ar fi posibil legal, ar putea să renunțe la acele zile de concediu, din moment ce nu se duc deloc în concediu.

„Condițiile speciale sunt acelea care în momentul respectiv au împidicat luarea zilelor de concediu de persoanele respective. Nu sunt definite aceste condiții: în caz de război, în caz de plecare în armată. Dacă ne gândim la anul trecut, a fost perioada alegerilor, reînoirea mandatelor și multe alte lucruri și unele din acestea nu au permis luarea concediului”, a explicat Buzatu.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*