Home » Local » Week-end macabru pentru echipajele de intervenție din Vaslui!

Week-end macabru pentru echipajele de intervenție din Vaslui!

u Doi copii opăriți cu apă fierbinte, un bătrân mistuit de flăcări odată cu locuința sa și un alt bărbat găsit mort în propria-i casă, acesta e bilanțul negru al cazurilor cu care s-au confruntat serviciile de intervenție din județ.

Pentru echipele serviciilor de intervenție din județul Vaslui, week-end-ul care tocmai s-a încheiat a avut un bilanț trist: doi copii au ajuns cu răni grave în spital după ce s-au opărit cu apă fierbinte, un bătrân a murit ars de viu, iar altul a fost găsit mort în propria sa locuință.

Copil de numai un an și jumătate, opărit cu apă fierbinte!

Primul caz s-a consumat vineri (5 februarie), în satul Țâfu, din comuna Banca, victimă fiind un copil în vârstă de numai un an și jumătate. Conform informațiilor furnizate de cei de la Serviciul de Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui, micuțul s-a opărit cu apă fierbinte, accidental, chiar în timp ce mama sa îl pregătea pentru a-i face baie. Disperată, femeia a fost cea cea care a apelat 112 și a alertat autoritățile, cerând ajutorul ambulanțierilor. La fața locului a ajuns un echipaj de la Stația Bârlad, care a constatat că micuțul suferise arsuri de gradul II pe aproximativ 20% din suprafața corpului. După ce i-au fost acordate primele îngrijiri medicale, copilul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

Bătrân ars de viu în propria sa casă!

Sâmbătă, 6 februarie, un bătrân în vârstă de 70 de ani, din Huși, și-a găsit sfârșitul în chinuri groaznice în urma unui incendiu ce i-a distrus aproape în întregime locuința. Tragedia s-a petrecut în cursul după-amiezei de sâmbătă (6 februarie), când pompierii hușeni au fost alertați de un incendiu izbucnit la casa unui localnic. În momentul în care echipele de intervenție au ajuns la fața locului, incendiul se manifesta violent. Mare parte din acoperiș și două încăperi fuseseră deja cuprinse de flăcări. Totul a pornit, din primele estimări ale anchetatorilor, de la o țigară aprinsă și uitată lângă pat chiar de bătrânul care este proprietarul casei. Omul locuia singur și, probabil, a adormit cu țigara aprinsă în mână. A sesizat foarte târziu incendiul pe care îl provocase și, cu mare greutate, a reușit să iasă din locuința cuprinsă de flăcări. Din păcate, se poate spune că bietul om a ajuns afară mai mult mort decât viu, căci flăcările i-au provocat arsuri de gradul III și IV pe circa 90% din suprafața corpului. Transportat de urgență de ambulanțieri la Spitalul ”Dimitrie Castroian” din Huși, bătrânul a decedat din cauza gravității arsurilor suferite, deși medicii au depus eforturi susținute pentru a-l resuscita.

Încă un copil opărit cu apă fierbinte!

Tot sâmbătă și tot în Huși, un băiat în vârstă de șapte ani a ajuns la spital după ce a căzut victimă unui scenariu similar cu al copilului din Țâfu (comuna Banca), petrecut cu o zi înainte. Potrivit informațiilor furnizate de cei de la SAJ Vaslui, băiatul s-a opărit tot cu apă fierbinte, suferind arsuri pe aproximativ 18% din suprafața corpului. După ce i-au acordat primul ajutor, ambulanțierii trimiși la fața locului l-au transportat la Spitalul ”Dimitrie Castroian”, din localitate.

Profesorul Nicolae Feier din Huși, găsit mort în locuința sa!

Ultima tragedie din acest funebru week-end vasluian s-a consumat tot în Huși, unde un respectat cadru didactic, Nicolae Feier (profesor de educație fizică la Colegiul ”Dimitrie Cantemir”), a fost descoperit mort în propria sa locuință, duminică dimineața. Pompierii militari au fost cei care, cu ajutorul unei scări culisante, au pătruns în apartamentul profesorului. Din păcate, într-una dintre camerele locuinței a fost descoperit trupul neînsuflețit al bărbatului. Echipajul medical de pe ambulanța sosită la fața locului nu a mai putut face altceva decât să constate decesul acestuia. Din câte se pare, profesorul Feier figura în evidențele medicale ca suferind de anumite afecțiuni cronice. Oricum, pe fir au intrat și polițiștii hușeni care urmează să elucideze circumstanțele în care a decedat respectatul dascăl hușean.

About Razvan Calin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*