Home » Local » ”Biker Boyz” Bârlad are asociație umanitară: ”Îngeri pe două roți”!

”Biker Boyz” Bârlad are asociație umanitară: ”Îngeri pe două roți”!

u Biker-ii bârlădeni, celebri pentru acțiunile caritabile ce le derulează, și-au înființat propria organizație umanitară.

Foarte cunoscuți (și respectați) pentru modul activ în care se implică în viața comunității, membrii Clubul ”Biker Boyz” din Bârlad au decis să-și înființeze propria asociație umanitară. Așa se face că în urmă cu câteva zile, au obținut de la Judecătoria Bârlad hotărârea prin care ia ființă Asociația umanitară ”Îngeri pe două roți”. Acest ultim demers al biker-ilor bârlădeni nu face altceva decât să le ofere un cadru și mai propice pentru derularea proiectelor proprii.

”Am considerat că înființarea unei asociații ne va ajuta mult mai mult în derularea proiectelor noastre. Haideți să ne gândim, spre exemplu, la faptul că în momentul în care vrem să desfășurăm o acțiune umanitară apelăm atât la sprijinul membrilor noștri, dar și la donațiile diferitor oameni de bine din localitate și nu numai. Până acum, toate sumele de bani care strângeau din donații erau depuse într-unul din conturile personale ale unui membru al clubului. Nu este nici o problemă în asta, dar pentru o mai bună transparență și pentru a evita orice fel de discuții, ne-am gândit că dacă am avea asociația noastră, cu personalitate juridică și tot ce înseamnă așa ceva, ar fi mult mai indicat. Așa că am făcut toate demersurile necesare și în cursul săptămânii trecute am obținut de la Judecătoria Bârlad sentința definitivă de înființare a organizației noastre, numită ”Îngeri pe două roți”. Mai avem de realizat niște demersuri către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), gen obținerea Codului Unic de Identificare (CUI), după care vom putea da drumul la activitate. Bineînțeles, urmează să deschidem și un cont bancar, unde toți cei care vor dori să sprijine acțiunile noastre vor putea să facă donații. Odată cu această asociație, toate acțiunile noastre vor fi și mai transparente ca pană acum, astfel încât totul va fi la vedere”, a declarat pentru ”Est News” Florin Motrea, președintele ”Biker Boyz” Bârlad.

Ultima acțiune umanitară a biker-ilor bârlădeni s-a derulat la sfârșitul săptămânii trecute, când 50 de familii amărâte din comuna Iana au primit alimente și haine. Membrii clubului au împărțit nu mai puțin de trei tone de alimente: făină, ulei, ceapă, cartofi, pui congelați, semipreparate etc.

”Avem un kit alimentar pe care încercăm să-l oferim de fiecare dată celor nevoiași. Unul dintre membrii clubului nostru este bucătar și el ne-a ajutat să facem un necesar de alimente care ar trebui unei familii pentru o perioadă de măcar două sau trei săptămâni. Pe lângă asta, duminica trecută am mai oferit unor copii – 80 la număr – sacoșe cu dulciuri, jucării și hăinuțe. Toate acestea au fost posibile grație donațiilor făcute de oameni deosebiți, atât din Bârlad, cât și dintre cei care acum sunt stabiliți peste hotare, în alte țări. Avem, spre exemplu, o doamnă din Spania care ne-a trimis o cutie imensă cu tot felul de hăinuțe pentru copii cu vârste cuprinse între unu și doi ani”, a mai spus Florin Motrea.

Cei de la Biker Boyz Bârlad și-au propus ca lunar să deruleze astfel de acțiuni umanitare și vor încerca să cuprindă cât mai multe dintre comunele din sudul județului Vaslui.

About Razvan Calin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*