Home » Local » Gheorghe Croitoru: „Voucherele de vacanță trebuiau acordate și angajaților din privat!”

Gheorghe Croitoru: „Voucherele de vacanță trebuiau acordate și angajaților din privat!”

Măsura Guvernului Cîțu de a tăia voucherele de vacanță în 2021 a provocat numeroase discuții în spațiul public. Gheorghe Croitoru, președintele CNSLR „Frăția” Vaslui, a spus că tichetele de vacanță trebuiau să fie acordate și angajaților din privat, nu numai celor de la stat.

„S-a creat o inechitate prin acordarea ticheteor de vacanță doar la bugetari. Îmi mențin poziția pe care am susținut-o înainte, și anume că trebuiau să fie date la toți angajații. Prin această măsură s-a creat un curent de opinie care poziționează bugetarii contra celor de la privat”, a spus Gheorghe Croitoru.

Deși scopul acestor tichete de vacanță a fost relansarea industriei de turism din România, în realitate lucrurile au stat diferit.

„Ideea cu tichetele a fost generoasă, pentru stimularea turismului în spațiul românesc. Dacă ele erau urmărite cu atenție de organele competente de control, prețurile nu ar fi luat-o razna, în sus. Când au fost date aceste vouchere de vacanță, prețurile din industria ospitalieră au crescut. Autoritățile cu atribuții în domeniu nu și-au făcut treaba, iar operatorii din turism au săltat prețurile”, a mai spus Gheorghe Croitoru.

În 2021 se vor folosi voucherele de vacanță necheltuite în 2019 și 2020, urmând ca altele noi să fie acordate anul viitor.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*