Home » Local » În plină pandemie de coronavirus, prețurile apartamentelor din municipiul Vaslui au crescut

În plină pandemie de coronavirus, prețurile apartamentelor din municipiul Vaslui au crescut

Chiar dacă între prețurile din ofertă și cele negociate în vederea perfectării tranzacției sunt diferențe majore, trendul local pe piața imobiliară este de majorare a prețurilor. Prețurile crescute se observă atât în portofoliul ofertelor prezentate de agențiile imobiliare, cât și în ofertele de pe Internet.

„În ultima perioadă, prețurile apartamentelor din Vaslui par să fi crescut. Prețurile de tranzacționare a apartamentelor sunt mai mici cu 10-15% sau chiar mai mult, decât prețurile cerute de proprietari. Însă, tranzacțiile sunt relativ rare. Vizualizarea unui apartament este dificilă în această perioadă, deoarece trebuie luate măsuri de protecție. În majoritatea cazurilor apelăm la fotografierea apartamentelor ce urmează să fie vândute. Dacă este interes pentru acel apartament și au loc negocieri de preț, sigur că acea persoană dorește să vadă apartamentul cu toate măsurile de protecție”, a spus Simona Polak, administratorul unei agenții imobiliare din municipiul Vaslui.

Chiar dacă la nivel național se organizează tuturi virtuale pentru a viziona apartamentele, intenția cumpărătorilor este de a vedea ceea ce achiziționează. Astfel de tururi virtuale se practică în zonele rezidențiale cu apartamente noi, nemobilate, care nu pot avea probleme ascunse. Însă, în cazul apartamentelor care se vând la a doua sau la a treia mână și sunt mobilate, acolo există posibilitatea vizionării apartamentelor.

„Nu cred că prețurile vor mai crește, pentru că avem o situație economică nefavorabilă, din punctul de vedere al celor ce vor să cumpere. Prețurile sunt exagerate, dar se poate negocia și să se ajungă la un preț corect. La terenuri prețurile sunt în creștere, pentru că oamenii vor să își construiască case, dacă va mai exista vreo pandemie”, a mai spus Simona Polak.

Prețurile apartamentelor cu două camere din municipiul Vaslui variază între 41.000 – 50.000 de euro, în timp ce un apartament cu trei camere ajunge până la 62.000 de euro.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: