Home » Local » Au fugit de la locul accidentului, dar au fost dibuiți de polițiști!

Au fugit de la locul accidentului, dar au fost dibuiți de polițiști!

u Șoferul mașinii ce a acroșat o ambulanță nu a acordat prioritate autospecialei care circula din sens opus.

Polițiștii bârlădeni au reușit să-i identifice pe toți cei patru indivizi care au fost implicați în accidentul soldat cu avarierea unei ambulanțe. Incidentul s-a petrecut în seara zilei de marți, 9 februarie, în apropiere de Bârlad, pe Drumul European (DE) 581, la intersecția cu Drumul Județean către comuna Bogdănești.

Toți cei patru bărbați sunt din Bârlad și au vârste cuprinse între 19 și 40 de ani. Polițiștii au stabilit că în momentul producerii accidentului, la volanul mașinii se afla un tânăr în vârstă de 29 de ani. Inițial, s-a crezut că la mijloc ar fi fost vorba de un teribilism din partea acestor tineri, mai ales că după ce au acroșat ambulanța, au fugit de la fața locului, în speranța că vor scăpa basma curată. Însă, la scurt timp, au fost depistați de lucrătorii Serviciului Drumuri Europene și Naționale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui. Mașina a fost descoperită de oamenii legii abandonată la intrarea în satul Horoiata, comuna Bogdănița. După câteva minute, polițiștii l-au depistat și pe unul din cei patru ocupanți ai mașinii, în vârstă de 19 ani, care se deplasa pe jos, pe șosea. Într-o primă fază, ceilalți trei indivizi, printre care și șoferul în vârstă de 29 de ani, au reușit să se facă nevăzuți, însă, a doua zi, au fost identificați și ei de către polițiști. Finalmente, cercetările făcute de oamenii legii au arătat că la mijloc a fost vorba despre o eroare urmană.

”Mașina în care se aflau cei patru bârlădeni se deplasa din direcția Bârlad către Vaslui, iar ambulanța venea din sens opus. Cei patru bărbați au spus că aveau ca destinație comuna Bogdănești. Când au ajuns în intersecția cu drumul județean către Bogdănești, au virat stânga, dar nu au estimat corect, nu au realizat că nu vor avea timpul necesar pentru a efectua această manevră și, în consecință, au acroșat ambulanța”, ne-a declarat subinspectorul Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Conducătorul auto care a provocat acest accident a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Însă, pentru faptul că nu a acordat prioritate i s-a ridicat permisul în vederea suspendării pentru o perioadă de 60 de zile și a fost sancționat contravențional cu o amendă de 870 de lei. Norocul său a fost că accidentul provocat de el a fost doar o simplă tamponare, fără victime. Caz în care ar fi avut parte de măsuri legale mult mai dure, mai ales că a și fugit de la locul accidentului.

About Razvan Calin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*