Home » Local » Tragedie cumplită la Bârlad: mamă și fiică găsite moarte în casă!

Tragedie cumplită la Bârlad: mamă și fiică găsite moarte în casă!

 Cel mai probabil, victimele au murit din cauza unei intoxicații cu monoxid de carbon.

Sâmbătă seara, o cumplită nenorocire a lovit o tânără familie din Bârlad: două suflete – mama (31 de ani) și fiica (patru ani) – și-au găsit sfârșitul, fiind intoxicate, cel mai probabil, cu monoxid de carbon. Autoritățile locale au fost alertate în jurul orei 22.30, chiar de capul familiei, bărbatul fiind cel care a sunat la 112 deoarece era extrem de îngrijorat că nu putea să pătrundă în locuință și nici nu reușea să dea de soția sa.

Familia locuia (la parter) în blocul de garsoniere FEPA 1 (fostul bloc de nefamiliști, cum mai era cunoscut) situat pe strada Vasile Pârvan. La fața locului s-au deplasat echipaje de intervenție atât de la Stația de Ambulanță Bârlad, cât și de la Detașamentul de Pompieri din localitate.

”În momentul în care au ajuns la fața locului, din apartamentul respectiv se simțea un miros înțepător de gaz. După ce au reușit să deblocheze ușa, colegii noștri au descoperit în locuință două persoane în stare de inconștiență. Imediat, membrii echipajului au început  manevrele de resuscitare, colegii noștri având și pregătire de paramedici. Între timp, comandantul de echipaj a solicitat în sprijin mai multe ambulanțe”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Podul Înalt” Vaslui.

Atât ambulanțierii, cât și paramedicii pompieri, au încercat din răsputeri să le readucă la viață pe cele două victime. Însă, din păcate, toate eforturile au fost în zadar, atât mama, cât și fiica, fiind declarate decedate. De altfel, se pare că cele două victime muriseră cu câteva ore înainte de sosirea echipelor de intervenție. Din primele cercetări efectuate la fața locului, se pare că decesul acestora a survenit în urma unei intoxicații cu monoxid de carbon. Singura sursă de încălzire a locuinței era un aragaz alimentat cu butelie. Autoritățile efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs această tragedie.

About Razvan Calin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*