Home » Business » Aquavas Vaslui pregătește investiții de peste 274 milioane de euro în rețelele de apă și canal

Aquavas Vaslui pregătește investiții de peste 274 milioane de euro în rețelele de apă și canal

Marele program de apă și canal care va fi implementat în județul Vaslui se ridică la suma totală de 274.380.918 euro. Din această valoare, pentru sistemul de alimentare cu apă sunt prevăzute 151.885.451 euro, în timp ce pentru sistemul de canalizare vor fi alocate 122.495.467 euro. Conform studiului de fezabilitate, proiectul de investiții se va realiza în două etape. Pentru prima etapă este alocată suma de 177,7 milioane de euro, iar pentru a doua etapă se vor aloca peste 95 milioane de euro.

În prima etapă de implementare a proiectului sse au în vedere localitățile mai mici care țin de localitățile mari, iar în a doua etapă vor fi executate lucrările în localitățile mari. Proiectul va cuprinde 5 contracte de lucrări de proiectare și execuție, din care 3 contracte se vor derula în prima etapă și 2 contracte în etapa a doua.

În prezent, studiul de fezabilitate al proiectului este în faza de revizuire, conform observațiilor formulate de JASPERS, organismul de consultanță acreditat de către Uniunea Europeană. În marele program de apă și canal care se va implementa în județul Vaslui au mai rămas înregistrate 47 de UAT-uri

Aplicaţia de finanţare şi studiul de fezabilitate aferente proiectului din județul Vaslui au fost transmise în data de 21 noiembrie 2019 spre analiză şi verificare către Direcţia Generală Programe Europene Infrastructură Mare din cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: