Home » Local » Toleranță 0 pentru cei care nu respectă măsurile de prevenire COVID-19!

Toleranță 0 pentru cei care nu respectă măsurile de prevenire COVID-19!

 Este mesajul autorităților vasluiene (re)transmis populației printr-o nouă acțiune de amploare derulată în week-end-ul trecut.

La finele săptămânii trecute, polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai altor instituții cu atribuții în domeniu, au derulat o amplă acțiune la nivelul întregului județ, axată pe respectarea măsurilor de protecție sanitară în contextul pandemiei COVID – 19. În acțiune, derulată cu sprijinul Instituției Prefectului, au fost implicate forțe de la Inspectoratul de Politie Județean (IPJ)Vaslui,  Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJ Vaslui, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) al Județului Vaslui, Poliției Locale, Direcția de Sănătate Publică (DSP), Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui. În total, au fost dislocați în teren peste 270 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, a căror principală misiune a fost să verifice modul în care vasluienii respectă măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID – 19. Au fost vizate, în principal, zonele aglomerate, cum ar fi centrele comerciale, piețele și târgurile, precum și restaurantele, terasele și mijloacele destinate transportului de persoane.

Bilanțul acțiunii a fost următorul: au fost verificate 19 locații de interes, 51 de mijloace transport persoane, iar 360 de persoane au fost legitimate; 26 de persoane au fost sancționate contravențional cu amenzi în cuantum de 2.000 de lei pentru că nu purtau mască de protecție, iar alte trei persoane au fost avertizate pentru că au fost surprinse în timp ce se deplasau în intervalul orar 23 – 05 fără a avea motive justificate.

”Scopul forțelor de ordine care desfășoară activități de verificare nu este aplicarea de sancțiuni. Ne dorim ca toți cetățenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nici o abatere de la lege. Suntem și vom fi prezenți permanent la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei!” se arată într-un comunicat de presă emis de Compartimentul de Relații Publice al IPJ Vaslui.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: