Home » Administratie » Aparatul bugetar are nevoie de restructurare. Sindicaliștii vasluieni susțin că organigrama este umflată

Aparatul bugetar are nevoie de restructurare. Sindicaliștii vasluieni susțin că organigrama este umflată

Restructurarea aparatului bugetar este o problemă de mare interes în rândul sindicatelor vasluiene. Gheorghe Croitoru, președintele CNSLR „Frăția” Vaslui a spus că nu este de acord cu polarizarea dintre bugetari și lucrătorii la privat, însă aparatul de stat are nevoie de restructurare de personal.

„Nu sunt de acord cu afirmațiile potrivit cărora privații îi țin pe bugetari în spate. Fiecare muncește, indiferent de sistem. În ceea ce privește aparatul de stat am mari rezerve, pentru că este loc pentru toată lumea acolo. Aparatul este excedentar și este loc de o restructurare de personal”, a precizat Gheorghe Croitoru.

La nivel guvernamental, vicepremierul Dan Barna nu exclude posibilitatea de a exista concedieri în rândul bugetarilor în 2021. Referindu-se la disponibilizarea de bugetari în anul 2021, Dan Barna a declarat pentru presa centrală:

Posibil să se întâmple lucrul acesta. Vorbeam de planurile de reformă din guvern, din coalițe. Aceste planuri de reformă pot să presupună – și unele companii bănuiesc că vor lua aceste decizii prin consiliile lor de administrație, presupun, de reorganizare de activități. Adică nu e o cerință, e o consecință de optimizare a funcționării acestor companii”.

Pe lângă restructurarea aparatului bugetar, la votarea bugetului în Parlamentul României vor fi luate în discuție și sporurile din sectorul de stat. Lista sporurilor pentru bugetari pare fără sfârșit: spor pentru munca la calculator, spor de toxicitate, spor pentru „uzura prematură a organismului”, spor pentru praf, spor pentru arhivă, toxicitate, stres ori pentru informaţii clasificate, sporul de 30% din salariul de bază primit de angajații prefecturilor pentru activitatea legată de gestionarea pandemiei de Covid-19 etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*