Home » Local » Polițiștii din Vaslui și din Negrești au ieșit la ”vânătoare”!

Polițiștii din Vaslui și din Negrești au ieșit la ”vânătoare”!

Timp de patru zile, oamenii legii au derulat o acțiune axată pe prevenirea accidentelor rutiere.

Din păcate, în continuare pe șoselele din județ circulă tot felul de șoferi ”șprițuiți”, vitezomani sau imprudenți, punând în pericol pe toți participanții la trafic. Această stare de lucruri a reieșit în urma unei noi acțiuni derulată, timp de patru zile (12 – 16 februarie), de lucrători ai Poliției Vaslui și Poliției Negrești. Acțiunea s-a axat pe creșterea siguranței traficului rutier și prevenirea accidentelor pe șoselele din județ.

Cum era și de așteptat, polițiștii au depistat în trafic conducători auto care, în ciuda riscurilor la care se expun ei înșiși, dar și pe cei din jurul lor, îndrăznesc să se urce la volan deși sunt sub influența băuturilor alcoolice. Nu mai vorbim de șoferii ahtiați să dea bice cailor-putere de sub capotele mașinilor pe care le conduc de parcă ar fi într-o continuă cursă de Formula 1. Așa se face că pe parcursul celor patru zile, polițiștii vasluieni au aplicat 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 17.000 de lei. De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării opt permise de conducere, iar cinci certificate de înmatriculare au fost retrase.

”Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: conducerea sub influența băuturilor alcoolice, depășirea limitei legale de viteză și depășirea neregulamentară. Au fost constatate și patru infracțiuni la regimul rutier: două persoane au condus un vehicul fără a deține permis de conducere, un șofer a fost depistat că a condus o mașină în timp ce era sub influența băuturilor alcoolice; în al patrulea caz a fost vorba despre încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care se știa că nu deținea permis de coducere. Pe toată durata acțiunii, au fost verificate peste 140 de vehicule, iar 160 de persoane au fost legitimate. Atragem atenția, încă o dată, conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule în permanență cu o viteză adaptataă la condițiile de drum”, se precizează într-un comunicat de presă emis de Compartimentul Relații Publice al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

Polițiștii vasluieni țin să reamintească tuturor șoferilor câteva reguli de bază pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții cât mai bune: să poarte centura de siguranță, să nu utilizeze telefonul mobil în timp ce conduc, să acorde prioritate pietonilor angajați în traversarea regulamentară a unui drum public, să nu consume alcool sau substanțe interzise etc.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: