Home » Administratie » Regulament dur pentru șoferii din municipiul Vaslui. Poliția Locală va putea bloca sau ridica mașinile fără somație

Regulament dur pentru șoferii din municipiul Vaslui. Poliția Locală va putea bloca sau ridica mașinile fără somație

Primăria Vaslui a lansat în dezbatere publică regulamentul de organizare a serviciului de blocare, ridicare, relocare, transport, depozitare și restituire a vehiculelor staţionate și/sau parcate neregulamentar pe domeniul public sau privat al municipiului.

Măsurile de blocare, respectiv de ridicare a vehiculelor staţionate şi/sau parcate neregulamentar se dispun, în cazul constatării săvârşii unei contravenţii/infracțiuni privind circulaţia pe drumurile publice sau staţionării, parcării neregulamentare, de către poliţiştii locali anume desemnați din cadrul Poliţiei Locale şi/sau agenţii Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Vaslui, de îndată, fără somaţie prealabilă.

Agenţii constatatori vor dispune în scris măsura de blocare şi/sau ridicare a vehiculelor pe formulare tipizate “Dispoziţie de blocare şi/sau Dispoziţie de ridicare”. Spre exemplu, tarifele pentru deblocarea roţilor vehiculelor sunt cuprinse de la 100 la 400 de lei.

Măsura blocării vehiculului se va dispune în următoarele situaţii: în cazul staţionării în parcările publice cu plată, dacă pentru respectivul vehicul nu a fost înregistrată plata eletronică/sms a taxei de parcare sau posesorul/conducătorul vehiculului nu face dovada achitării taxei de parcare, prin afişarea, la loc vizibil, a tichetului pe bordul vehiculului, şi, dacă perioada de valabilitate a tichetului afişat a expirat; în cazul staționării în parcările publice cu plată/fără plată, cu încălcarea marcajelor rutiere specifice locurilor de parcare; în cazul staționării pe străzile cu sens unic, cu încălcarea marcajelor rutiere specifice locurilor de parcare; când ridicarea vehiculelor din locurile unde au fost staționate/parcate neregulamentar este imposibil de realizat din punct de vedere tehnic etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*