Home » Administratie » Proiectul drumului strategic, pregătit pentru campania de lucrări din 2021

Proiectul drumului strategic, pregătit pentru campania de lucrări din 2021

Activitățile la proiectul drumului strategic Bârlad – Laza – Codăești nu s-au oprit nici pe perioada anotimpului rece.

”Acum se lucrează la cererile de rambursare. Se strâng facturi de la constructori cu situație de lucrări, se face documentația necesară prin care se solicită fonduri de la ADR Nord-Est, pentru a fi plătiți constructorii. Odată cu venirea anotimpului rece s-a sistat turnarea asfaltului. În perioadele în care vremea a permis s-au realizat alte lucrări precum pregătirea acostamentului, rigole, pregătirea parapeților, podețe cu acces la proprietari, pregătirea terasamentului etc. Este vorba de lucrări care se pretează la această perioadă din an”, a spus Valeriu Caragață, administratorul județului Vaslui.

Proiectul drumului strategic este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 și are o valoare totală de 222.001.842 lei, inclusiv TVA. Perioada de implementare a proiectului este de 75 luni, începând cu data de 1 aprilie 2016 și are ca termen de finalizare data de 30 iunie 2022.

Rezultatele urmărite prin implementarea proiectului sunt: lungimea de drum județean reabilitat/modernizat – 82,649 km; lungimea de pistă de biciclete nou construită – 1.710 metri; lungime trotuare pietonale modernizate/realizate – 23.460 metri liniari; stații de transport public construite/modernizate – 24 bucăți; poduri noi, care înlocuiesc podurile existente – 7 bucăți; poduri reabilitate – 6 bucăți; podețe pentru scurgerea apelor: podețe noi -15 bucăți; înlocuirea podețelor existente cu podețe noi – 127 bucăți; reparații la podețele existente – 62 bucăți; amenajarea trecerii la nivel cu calea ferată – 1 bucată.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: