Home » Local » Argint la Campionatul Național de Marș pentru două atlete din Bârlad!

Argint la Campionatul Național de Marș pentru două atlete din Bârlad!

Sorana Țuțu și Delia Florea – duble legitimate la CSS Bârlad și SCM Deva – au devenit vicecampioane cu echipa la proba de 10 kilometri marș. 

Două tinere sportive din Bârlad – Sorana Țuțu și Delia Florea – se fac ”vinovate” de o premieră pentru atletismul local din ultimii 20 de ani: au câștigat argintul la proba de 10 kilometri marș din cadrul Campionatului Național, derulat la sfârșitul săptămânii trecute la Timișoara. Trebuie spus că cele două atlete din Bârlad au concurat la categoria Juniori I și au dublă legitimare – Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad și Sport Club Municipal (SCM) Deva. Așa că au concurat alături de alte două atlete de la clubul din Deva și, finalmente, au reușit să devină vicecampioane naționale, adjudecându-și medaliile de argint, pe echipe. La individual, Sorana Țuțu a venit pe locul VIII, iar Delia Florea a terminat pe locul X.

”Pentru o primă participare la o competiție de un asemenea nivel, putem spune că fetele au avut o evoluție foarte bună. Marșul este o disciplină sportivă foarte grea și nu oricine poate să o practice, ca să nu mai vorbim de obținerea de performanțe. Oricum, rezultatele pe care le-au obținut acum la Timișoara nu sunt altceva decât rezultatul muncii lor și a seriozității de care au dat dovada la antrenamente. Iar asta trebuie să le ambiționeze și mai mult pentru că sunt la început de drum și au toate șansele pentru a face o carieră foarte frumoasă în acest sport complex”, ne-a declarat Lucian Bolgar, antrenorul celor două atlete.

About Razvan Calin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*