Home » Administratie » Căruțele scoase din municipiul Vaslui. Se interzice transportarea și depozitarea deșeurilor de orice fel

Căruțele scoase din municipiul Vaslui. Se interzice transportarea și depozitarea deșeurilor de orice fel

Consiliul Local (CL) Vaslui va reglementa circulaţiei vehiculelor cu tracţiune animală din oraș. Proiectul este necesar pentru o reglementare explicită şi neechivocă, care să determine utilizatorii vehiculelor cu tracţiune animală să respecte prevederile legislaţiei rutiere, pentru a preveni producerea de evenimente urmate de victime omeneşti sau pagube materiale, precum şi pentru păstrarea curăţeniei domeniului public şi privat al municipiului.

De asemenea, o astfel de reglementare ar soluţiona nemulţumirile cetăţenilor şi reprezentanţilor unor operatori economici, care au evidenţiat disconfortul creat de staţionarea vehiculelor cu tracţiune animală în zone centrale, pe spaţiul verde şi trotuare, în apropierea unor spaţii comerciale, la care se adaugă şi actele de tulburare a liniştii publice prin larmă, gesturi ori cuvinte obscene, săvârşite de deţinătorii şi utilizatorii acestor vehicule. Potrivit regulamentului care urmează să fie aprobat de consilierii locali, se interzice transportarea și depozitarea deșeurilor de orice fel, pe domeniul public sau privat al municipiului Vaslui, de către vehiculele cu tracțiune animală.

„Se impune necesitatea adoptării unei reglementări explicite şi neechivoce, care să determine utilizatorii vehiculelor cu tracţiune animală, să respecte prevederile legislaţiei rutiere, pentru a preveni producerea de evenimente urmate de victime omeneşti sau pagube materiale”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: