Home » Local » Primarul Relu Brașoveanu spune despre drumul strategic că este „un vis împlinit”

Primarul Relu Brașoveanu spune despre drumul strategic că este „un vis împlinit”

Primarii comunităților vasluiene pe unde trece drumul strategic finanțat din fonduri europene sunt bucuroși de perspectiva asfaltării drumurilor județene, care le traversează localitățile pe care le conduc.

„Drumul strategic este cea mai bună investiție pentru infrastructura rutieră pentru comuna Bălteni. Noi nu aveam nicio posibilitate să facem ceva, pentru că era un drum județean pietruit. Este vorba despre aproximativ 9 kilometri de drum pe care s-a turnat un strat de asfalt. Oamenii sunt mulțumiți, iar când o să fie terminate și șanțurile și va fi turnat și al doilea strat de asfalt va fi și mai bine. S-a schimbat totul, merge lumea pe accest drum. În cadrul proiectului mai trebuie reabilitat un pod, albia cursului de apă va fi refăcută în amonte și aval pe o lungime de maxim 50 de metri și trebuie consolidate digurile. Drumul strategic este cea mai super realizare care se putea întâmpla. Visăm de mult la modernizarea acestui drum”, a spus Relu Brașoveanu, primarul comunei Bălteni.

Proiectul drumului strategic este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 și are o valoare totală de 222.001.842 lei, inclusiv TVA. Perioada de implementare a proiectului este de 75 luni, începând cu data de 1 aprilie 2016 și are ca termen de finalizare data de 30 iunie 2022.

Consiliul Județean Vaslui este beneficiarul proiectului „Reabilitare și modernizare Drum strategic județean Bârlad – Laza – Codăești (DJ 245, DJ 245 M, DJ 247, DJ 246)”, care este implementat în parteneriat cu comunele Zorleni, Băcani, Alexandru-Vlahuță, Poienești, Laza, Bălteni, Ștefan cel Mare, Zăpodeni, Dănești, Codăești, Miclești, traversate de drumul strategic.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: