Home » Administratie » Sensul giratoriu de la Podul Pescăriei este de domeniul trecutului!

Sensul giratoriu de la Podul Pescăriei este de domeniul trecutului!

Până la sfârșitul săptămânii în curs, sensul giratoriu va fi desființat, iar pe viitor prioritate vor avea autovehiculele care vin de pe strada Ioan Popescu. 

Veste bună pentru șoferii bârlădeni (și nu numai): în scurt timp, controversatul sens giratoriu de la Podul Pescăriei va fi dispărea. Municipalitatea bârlădeană a decis să desființeze acest sens giratoriu, mai ales că recent a reușit să obțină toate avizele necesare. Asta după ce, mai întâi, la finele anului trecut Consiliul Local (CL) Bârlad a aprobat hotărârea de rigoare. În consecință, timp de patru zile echipe ale SC LDP REISER SA Bârlad vor efectua lucrările de amenajare corespunzătoare în această intersecție. Practic, vorbim despre amplasarea unor indicatoare rutiere care să reglementeze traficul rutier în zonă.

”În perioada 22 – 26 februarie, circulația rutieră în intersecția de la Podul Pescăriei va fi reglementată pe sens prioritar înainte, dinspre strada Paloda spre strada Ioan Popescu, renunțându-se, astfel, la ocolirea pe cele două poduri (se va desființa sensul giratoriu actual). Rugăm participanții la trafic să circule cu atenție sporită în zona în care se realizează noua semnalizare rutieră și să respecte întocmai semnificația noilor indicatoare, începând cu data de 24.02.2021. Mulțumim pentru înțelegere”, sună anunțul făcut de Primăria Bârlad.

Podul Pescăriei reprezintă punctul de reper în care se intersectează străzile Ioan Popescu, Alexandru Vlahuță, Alexandru Ioan Cuza, Ștefan cel Mare și col. Simionescu Sava. Este una dintre intersecțiile cele mai circulate din Bârlad, mai ales că face parte dintr-unul dintre traseele dedicate traficului greu. Or, sensul giratoriu de aici, deși s-a dorit a fi o modalitate de a fluidiza traficul rutier din zonă, s-a dovedit în cele din urmă că mai mult încurcă. Acum, odată cu desființarea sensului giratoriu, prioritate vor avea șoferii care circulă de pe strada Ioan Popescu.

Încă de acum patru ani, Serviciul Poliției Rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui a tot somat autoritățile bârlădene să desființeze acest sens giratoriu. Ba chiar Primăria Bârlad a și fost amendată, în două rânduri, de același Serviciu al Poliției Rutiere, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 5.000 de lei.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: