Home » Local » Vitezomanii își fac de cap pe șoselele din Vaslui!

Vitezomanii își fac de cap pe șoselele din Vaslui!

Într-o singură acțiune, polițiștii vasluieni au ”săltat” permisele de conducere ale 21 de șoferi care circulau cu viteze mult peste limita legală.

 

În doar 48 de ore, cât a durat o acțiune a polițiștilor rutieri vasluieni, nu mai puțin de 21 de conducători auto au rămas fără permisele de conducere din cauză că goneau pe șoselele din județ de parcă ar fi fost la raliu. Acțiunea oamenilor legii s-a derulat la sfârșitul săptămânii trecute pe parcursul a două zile și a urmărit, în principal, prevenirea producerii de accidente rutiere.

La sfârșit, bilanțul celor două zile de acțiune în teren a arătat că, în continuare, viteza excesivă este un ”sport” practicat cu sârg de mulți dintre conducătorii auto. Din totalul celor 27 de permise de conducere reținute în vederea suspendării, nu mai puțin de 21 aparțin unor șoferi surprinși în timp ce rulau cu viteză mare (peste limita legală!) la volanul mașinilor lor.

”Alte trei permise au fost reținute pentru depășire neregulamentară, doi șoferi au fost surprinși în timp ce circulau pe sensul opus, iar unul conducea sub influența alcoolului. De asemenea au mai fost retrase patru certificate de înmatriculare din cauză că autovehiculele aveau diferite defecțiuni tehnice, inspecția tehnică periodică expirată sau nu aveau asigurarea RCA”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Per total, în cele două zile de acțiune, polițiștii rutieri au verificat peste 220 de vehicule și au legitimat peste 240 de persoane. Cele 183 de sancțiuni contravenționale aplicate au însumat peste 90.700 de lei.

Dosare penale pentru cinci șoferi bine ”afumați” !

Una dintre cele cinci infracțiuni la regimul rutier constatate de polițiștii, l-a avut ca protagonist pe un tânăr din satul Codăești. Acesta fost surprins sâmbătă, 20 februarie, în jurul orei 17.30, pe Drumul Comunal 165, în satul Ghergheleu (comuna Codăești) în timp ce conducea un autoturism deși nu avea permis de conducere. Mai mult, polițiștii l-au ”mirosit” că tocmai ”trăsese la măsea” niscaiva licori bahice, lucru dovedit și în urma etilotestului: 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Unde mai pui că mașina la volanul căreia a fost surprins o ”subtilizase” din curtea unui vecin, fără ca acesta să aibă habar. În consecință, individul a fost reținut de polițiștii vasluieni pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui cu propunerea emiterii unei măsuri preventive. În sarcina sa a fost reținută comiterea infracțiunilor conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, conducerea unui vehicul fără deținerea unui permis auto și furt în scop de folosință.

Tot sâmbătă, polițiștii Biroului Rutier Bârlad au oprit în trafic, pentru un control de rutină, un autoturism înmatriculat în Marea Britanie. La volanul acestuia se afla un bărbat în vârstă de 43 de ani, din comuna Grivița, care emana halenă alcoolică. Verificarea cu aparatul etilotest a evidențiat că bărbatul avea o concentrație 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alți trei șoferi (unul din Vaslui, altul din comuna Oșești și încă unul din comuna Pușcași) au fost surprinși duminică, 21 februarie, în ipostaze similare, adică ”afumați”. Toți au fost ”răsplătiți” de polițiștii vasluieni cu deschiderea câte unui dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de conducerea a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

About Razvan Calin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*