Home » Local » Braconieri vasluieni prinși ”în acțiune” pe malul Prutului!

Braconieri vasluieni prinși ”în acțiune” pe malul Prutului!

Polițiștii de frontieră au confiscat de la cei doi indivizi 35 de kilograme de somn. 

Doi bărbați din județul Vaslui sunt acuzați de braconaj piscicol după ce au fost prinși în flagrant de o echipă a polițiștilor de frontieră din județul Galați. Indivizii au fost depistați în cursul zilei de luni (22 februarie), în jurul orei 14, pe malul românesc al râului Prut, într-un sector aflat sub supravegherea Poliției de Frontieră Oancea, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași.

”Bărbații, în vârstă de 40 de ani, respectiv 42 de ani, au fost surprinși de polițiști în timp ce desfășurau activități de pescuit neautorizat, prin metoda ”japca”, cu ajutorul unor lansete. Colegii noștri au constatat că cei doi bărbați au capturat o cantitate totală de 35 de kilograme de pește din specia somn”, se arată într-un comunicat de presă emis de ITPF Iași.

Toate uneltele de pescuit (în valoare de 450 de lei) găsite asupra celor doi vasluieni, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Cât privește ”captura” de pește, evaluată la 525 de lei, a fost predată unei societăți de profil spre valorificare. Polițiștii de frontieră gălățeni au deschis un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de braconaj piscicol.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: